dısk boot faılure hatası

HPQ-User
08-10-2007, 12:53   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

ikvking sormuş:
Bilgisayarım açılırken DISK BOOT FAILURE,INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER hatası veriyor öncelerde bu hata geldiğinde bilgisayarımı yaklaşık 2-3 saat kadar kapatıp beklettiğimde düzelşyordu ancak 4 gün önce yine DISK BOOT FAILURE,INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER hatasını verdi ve 4 gün boyunca bilgisayarımı açmama rağmen düzelmedi bende format atmaya karar verdim windows xp sp2 formatını attım.Bilgisayarın düzelmiş olduğunu sanıyordum adsl,hoperlor,office programları yükleyip kapattım ancak aradan yaklaşık 2 saat sonra tekrar bilgisayarı açtım ve aynı hata DISK BOOT FAILURE,INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER arkadaşlar ne yapmam gerek lütfen yanıt yazınız arkadaşın bilgisayarından iletişime geçiyorum acil bir durum bu arada hatayı daha belirgin etmek için şu görüntüyü koydum bu görüntüden hatanın ne olduğunu görebilrsiniz

CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Teknik Özellikler

Chipset Intel 945Gm Ich7-M
İşlemci Intel Pentium D 940 3.4 GHz
Bellek 2048 MB
Hard Disk 200 GB 7200 Rpm
Ekran Cbox 17
Optik Okuyucu DVD+ RW Double Layer
Ethernet 10/100/1000 MBps
Ses Kartı Onboard Ses Kartı

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322)

HIRÇIN KIZ
10-10-2007, 19:11   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
187 mesaj

bilgisayar açılırken mavi ekran gelmeden f2 yada del tuşalarına basarak bios ayarlarına gir.kanımca bilgisayarın ilk önce disket sürücü ile açılması ayarlanmış.bunu dğeiştirecez.

resimde first boot device floopy yani disket sürücü olarak ayarlanmış.sen bunu değiştireceksin.yani ilk açılış aygıtını cd rom yada harddisk olarak seçeceksin.

f10 ile değişiklikleri kaydet ve çık.

Son Düzenleme: HIRÇIN KIZ ~ 10 Ekim 2007 19:13
timejazz
11-10-2007, 04:24   |  #3  
Üye
72 mesaj

problem psu dan hard diske gelen güç kablosundaki oynamadan ya da genislemeden kaynaklı olabilir. bence problem bios kaynaklı değil fiziksel bir problem oldugunu dusunuyorum. Ana karta hard diskten giden ide yada sata artık ne kullanıyorsan onuda kontrol edersen sanırım problem duzelecektir.

glnsmsk
09-02-2009, 13:35   |  #4  
Taze Üye
2 mesaj

DISK BOOT FAILURE... Hatasıyla iki aydır arasıra karşılaşıyorum hatta bazen pc donuyo reset attığımda aynı hatayı veriyo...Format attım 3-4 defa bi hafta ii gidiyo sora gene başlıyo.Kabloları tekrar takınca açılıyo mis gibi, ama bi süre sora yine aynı hatayı veriyo gene:( bıktım sök tak işinden...Şimdi kabloları değiştircem ama acaba sorun kabloda diil de taktığım yerde olabilir mi??O diil artık mavi ekran çıkıyo bazı(ilkdefa oluyosa reset at fln diyo)kafaya taktım çözcem buişi yoksa şeytan diyo at alayını çöpe git yenisini al :D NASIL HALLOLUR ARKADAŞLAR BAŞINA GELİP DE ÇÖZEN VAR MI???

Y.İ.Ğ.İ.D.O.
09-02-2009, 17:54   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 14
3,152 mesaj

başıma gelmedi ama anlıyosan BIOS dan yapılıyor o BIOS da 4 tane denetlenmesini istenen seçenek var onrda ilki harddisk 2. si floppy olmalı 1.nin harddisk olup olmadığına bak.

SerCanUZEL
14-12-2009, 15:03   |  #6  
Taze Üye
2 mesaj

Aynı sorunu bir müşterimde görmüştüm.. Bu sorunun cevabını yakın zamanda sizlere sunacağım.

mancukya
15-12-2009, 11:23   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

o sorunun sebebi ya sistem dosyalarin cöküyor boot hatasi verdirmeye basliyor, Hard disk sizlere ömür olmak üzere, bios pili bitmek üzere oldugu icin ayarlari hafizada tutamiyor baska bir sebebide olmaz.
Bana 1 ci secenek ve 2ci daha mantikli oluyor ama 3 sebebten baskasi olamaz.