arkdaslar bi sorun özerine dislki detle dedim restart at denetleyelim dedi pc ya simdi her açılısda denetlio 19 sn içinde bir tusa basmazsan denetlim dio bu secenegi nasıl iptal edcem denetlemesin fln istemiyorum...
Simdiden saolun ArkdaslaR.
Disk Denetlime ??AciLL
bak öncelikle bu neden oluşur onu söyliyim.Ya bilgisayarına bir virüs bulaşmıştır. system32 den önemli dosyaları silmiştir veya bilgisayar çalışırken fişi çekilmiştir.Nasıl gidereceğim dersen windows format cd sini tak ve onarım yap ve yukarıda dediklerime dikkat et.
bak öncelikle bu neden oluşur onusöyliyim.Ya bilgisayarına bir virüs bulaşmıştır. system32 den önemlidosyaları silmiştir veya bilgisayar çalışırken fişi çekilmiştir.Nasılgidereceğim dersen windows format cd sini tak ve onarım yap ve yukarıdadediklerime dikkat et.arkadaş kendi bu ayarrıaçmış f8 ile başladığında disk denetimi ile aç yazan yer disk dentiminikapat yazan bir şey yazması gerek.
msconfig den sisitem yaralarındada bu ayarlar mevcutt.Son Düzenleme: mustafa2116 ~ 08 Kasım 2009 22:20
Bir kere disk denetlemeyi tamamlasın, sabredin, bir daha olmayacaktır.
Arkdaslar bir kere zaten deneteledi ve tamamen bitti zaten denetleme yaparken pc yi asla kapatmam da ben Bilgisayar C'ye sağ tıkladım özellikler dedim araçlardan şimdi denetle dedim pc de açık dosyalar var denetleyemiyorum dedi reset at öle dedi bende attım açıldı denetledim bitti şimdi her açtıgımda isteo...
Evet Buldum da O denetleme Görevinin Adı ney Bi Sürü Zamanlanmıs Görevler Var
Yok Valla Kardesim orada türkçe bişe yok ayrıca windowsaltındaki görevlerin hepsinin açıklamasına baktım denetleme ile ilgili bir şey yazmıyordu
Acil diye açtığınız başlığa bakın. İki gün oldu hala halledemediniz. Halbuki ilk başta bir kere sonuna kadar disk denetleme yaptırmış olsadınız şimdiye kadar çoktan bitecek ve siz de bir sorun olup olmadığını görmüş olacaktınız.
Ya Byler Beni Anlamıyormusunuz Zaten Bi Kere Oldu Ve Tamamen Bitti Simdi Yeniden İstiyor.
O zaman sabit diskinizde sorun olabilir. "HD Tune" yazılımıyla sabit diskinizin sağlık durumunu kontrol edin.
https://www.chip.com.tr/forum/dah ... -vista_t129337.html
sorunlar bölümünde checkdisck her açılışta çalışıyor adında bir makalem var bide orada yazılanları dene
Yok Nonpasaran Kardes Senin reg Ayarları da ise yaramadı 2. sefer taramayı tamamlatcam
Bakalım nolcak..
Tamamdır Arkdaslar Baska Bi Siteden Çözüm Buldum Yorum Yazıpda Sorunuma Çözüm Arayan herkese Tesekürler Çözümüde Aşagıda Eger Baskasının Basına Da Böle Bi Sorun Gelirse Böylece Halledebilir:
Bilgisayarınızı her açtığınızda “disk gözden geçirme” (chkdsk) çalışıyorsa ve işlemi bitirmenize rağmen sonraki açılışta tekrar disk gözden geçirmesi yapılıyor ise bunu sonlandırmanın bir yolu var.
Öncelikle başlattan/çalıştır’a geliyoruz ve kutucuğa chkntfs /x c: yazıp entera basıyoruz. (eğer d:, e:, sürücüleriniz disk gözden geçirme yapıyorsa harfi ona göre belirleyiniz. Yani chkntfs /x d:, chkntfs /x e:.. de olabilir.)
Sonra yine başlattan/çalıştır’a geliyoruz ve kutucuğa regedit yazıyoruz.
Açılan pencereden HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager adresine gidiyoruz ve sağ köşeden, BootExecute , bulun ve üzerine sağ tıklayarak degiştir diyin ve içindekileri silin.
Pencereleri kapatıp, bilgisayarı yeniden başlatınız. Hepsi bu kadar. Kolay gelsin.