son 3-5 gündür falan açılırken bu hatayı alıyorum bende buna karşılık 1-2 kere res atıp acıp kapıyorum bilgisayarı acılıyor sorunsuz şekilde ama bazen bi yavaşlamada olabiliyo.bunun sebebi nedir nasıl çözülür içinimi açayım formatmı atayım ? ( 1 ayda 2-3 kere attım zaten ) ne yapmamı önerirsiniz ?
Disk okuma hatası vb
disk çıkarılıp takılmış olabilir mi? çünkü bende psu bozuktu. psu değiştirdim diye yavaşladı format istedi.
içine bi el atmam lazım,bende içiyle baglantılarıyla falan ilgisi oldugunu düşünüyorum
pardon okumamışım format atmışsın :)
bence format atmaiçinede bakma öyle kulan
''DR? Sürücüsünde Disk Yok'' diyor galiba.?=herhangi bir harf olabilir(DR1, DR4, DR6 gibi)
1.olasılık bi program dvd sürücüsünün driverı ile çakışıyor olabilir(çakışan programı bul ve sil.)
2.olasılık sanal disk oluşturma programı kullanıyorsan sanal disklerden biri ramden silinmemiş olabilir(ram temizlik yazılımı kullan veya ramleri değiştir)
3.olasılık Pcden dosya (ç)almaya\silmeye yönelik bir trojan veya bot buna sebep olabilir(antivirus olmadan bunu anlamak için pardus indir/kur pardusu açarken böyle bir sorun olup olmadığına emin ol.Eğer hata gelmiyorsa bil ki trojan/bot var.)