DİSK SORUNU

HPQ-User
09-06-2008, 22:23   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

dostca sormuş:
Bu sorunun cevabını forumlardan araştırdım bulumadım sizin forumlardada yok kendimde ugraştım yapamadım.Bilgisayarın parçalarında görüldüğü gibi 3 disk var birini bazen kullanmıyorum yani CD rom ide sinden bağlı olanı bazen çıkartıyorum bu kadar disk neden var diye sorarsanız önceden 2 disk vardı diskler arızalanınca yedek disk aldım ve garanti kapsamında değiştirildiğinden bu kadar fazla disk mevcut oldu.
Sorum şu diskimin birini açınca genellik D diski müzik klasörü şeklinde görünüyor yani diski tıklayıp açtığımda müzik simgesi var bunun bir zararı yok ancak klasörleri açmaya çalıştığımda çok bekliyor disk yönetisinden diskin adını değiştirdiğimde D dışında bir harf atadığımda kayboluyor klasörler kolay açılıyor isim değiştirme olduğu zaman bana çok ters oluyor.
Her türlü yolu denedim tüm yedeklerimi alıp bütün diskleri XP cd siyle biçimlendirdim fakat yine kaybolmadı.
Şu an 3 diste takılı 40 gb 2 bölüm (C ve D) 80 gb(E) 80 gb(G) söylediğim simge yine şu anda D ve 80 gb olan G diskinde mecut G yi çıkartığımda D deki kaybolmuyor.Bilgisayar yeni değil 3 yıldır kullanıyorum önceden böyle bir sorun yoktu.Bunun için çok forum araştırdım fakat bulamadım belki bir sorun olarak görülmediği için araştırma yapılmamış olabilir.
Bu sorunla ilgili umarım bir forum vardır ancak ben bulamadım.


Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
ASUS P4P800-X ANA KART P3 İŞLEMCİ 512 DDR RAM 256 MB ATİ RADEON EKRAN KARTI LG DVD-RAM 40 GB SAMSUNG HDD+80 GB HDD+80 GB SEAGATE HDD IDE DİSK 3 DİSK TOPLAM 200GB BİRİSİ CD ROM IDESİNDEN BAĞLI

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 2.0.50727)

Banned
09-06-2008, 22:48   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

Herhalde hala maç modundayım bu nedenle olacak pek birşey anlamadım. Çözüm olrak önerilerimi bir deneyin yazarsınız.

a.) D siskinizi mizik deposu olarak kullanıyorum demişsiniz, kullanın ancak tüm müzik dosyları klasör veya klasörler içerisinde olsun. diski tıklayınca hemen karşına müzik dosyları çıkmasın.

b.) D  diskinizi sağ tıklayıp- özellikler- özelleştir- şablon olarak tüm dosyalar- tüm alt klaörlere uygula kutucuğunu işaretleyip, uygula- tama ı seçin.

c.) sık kulanmadığınız dosya ve yedekleri diğer hdd ye taşıyın.

d.) d diskiniz aynı zanamda c diskinizin olduğu hdd de değilse diski mzik diski olarak atadığınızda hızlı açılıp standart ayarlara getirip açmaya çalıştığınızda geç açılması normaldir. Sistem her açlıdığında osya türlerini listelemekle uğraşır.

e.) D diskiniz başka hdd deyse aynı zamnda sistemin onu çalıştırmak için dvereye sokma ve gerekli hıza okuuma süresi geciktir.