Disk Temizleme

komposto2500
13-02-2011, 01:42   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

Vista yüklü olan bilgisayarımda disk temizleme ile önceki formattan kalan windows.old adlı dosyayı kaldırdım. Bir programın proje dosyasının kaybolduğunu fark edip pc de aramaya başladım. Hiç bir sonuç alamadım. Sonra recovery vs. programlarla aratıp aradığım dosyanın disk temizleme ile sildiğim windows.old adlı dosyanın Downloads  klasörü içinde kalıp silindiğini gördüm geri yükledim fakat dosya bozulmuş. Bilgilerinize sunacağım soru şudur ki ben o programın proje dosyasını  nasıl zarar vermeden geri yükleyebilirim. Benim için çok önemli. Ayrıca aratıp geri yüklemeyi denediğim programlardan birinde dosya durumu hakkında iyi derken; diğerinde bozuk yazıyordu. İyi, yazan ücretli bir program olduğu için onunla geri yükleme yapamadım. Yanıtlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Mert_06
13-02-2011, 01:51   |  #2  
Mert_06 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,082 mesaj

Sistem geri yüklemeyi denediniz mi?

celal_hack
13-02-2011, 03:00   |  #3  
Yeni Üye
35 mesaj

Ben bir bardak soğuk su öneririm

komposto2500
13-02-2011, 11:03   |  #4  
OP Taze Üye
5 mesaj

Sistem geri yüklemeyi denedim fakat sildiğim tarihten önce bir geri yükleme noktası yoktu. Celal durum vahim diyorsun yani.

jupiter65
13-02-2011, 16:50   |  #5  
jupiter65 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 23
1,172 mesaj

Format atarken windows.old dosyası oluştulsun mu diye uyarı veriyor. Sen hayır diyerek diski sıfırlayacaktın. windows.old dosyası oluşturduktan sonra sistem bunu kaldırmana izin vermiyor. Verse bile kullandığı dosyaları kaldırdığın için bazı dosyalar siliniyor. Dolayısıyla sistem dosyalarını silmiş oluyorsun. Ya format sırasında windows.old dosyasını oluşturmayacaksın, yada oluşturdukatan sonra bir daha ki formata kadar bu dosyanın yer kaplamasına ve görüntüsüne razı olacaksın.
Recovery ve benzeri yazılımlar çok küçük dosyaları geri getirebiliyor. Getirdikleri de hasarlı olduğundan eskisi gibi olmuyor.
Bu yüzden harici hard disk aldım. Önemli dosyaları format öncesi yedekliyorum. Çünkü formatta hiç bir zaman yüzde yüz veri kaybedilmeyeceğinin garantisi yoktur.

komposto2500
14-02-2011, 23:11   |  #6  
OP Taze Üye
5 mesaj

Cevaplar için teşekkür ederim. Kaybolan proje dosyasının yenisini yapıyorum artık ne yapalım sağlık olsun tecrübe oldu sağ olun.

Onuralp Yılmaz
17-02-2011, 19:26   |  #7  
Yıllanmış Üye
922 mesaj

Recuva programını dene.