Diskimi olduğundn fazla dolu gösteriyor?

HPQ-User
28-08-2009, 11:40   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

bensezer sormuş:
Öncelikle bilgisayarımda hiç bir oyun bulunmamakta. Ama ayda bir 2 3 oyun yüklüyorum. Sonra siliyorum. Fakat çok dengesiz birşey oluyor. Topu topuna 40 gblık verilerim olmasına rağmen "C" sürücüsünde 78 gb gibi inanılmaz bi doluluk gösteriyor. Tek tek baktım klasörlerime..
"C:\Users\Sezer\AppData\Local\Microsoft\Windows"
dizininde 20 gblık bir veri olduğunu gösteriyor. gizli dosyalarıda açtım ama 20 gb lık bir şey göremedim.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
Toshiba A300-1EC
2 GB RAM
358 MB Paylaşımlı Ekran Kartı

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; tr; rv:1.9.1.2) Gecko/20090729 Firefox/3.5.2

uGuR.uK
28-08-2009, 13:46   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

http://www.filehippo.com/downloa ... f84acd82cf09335b9d/ adresinden yazılımı indir, ardından soldaki kısmından;
1- "Cleaner" sekmesindeki tüm seçenekleri seçip "temizliğe başla"ya tıkla.
2- "Kayıt Defteri" kısmındada bi temizlik yaptır
3- "Araçlar" kısmından "sistem geri yükleme"ye gel ve açılan listedeki en tepedeki hariç bütün geri yükleme noktalarını seçip sil.

bunlardan sonra tekrar bak disk boyutuna;)

Son Düzenleme: uGuR.uK ~ 28 Ağustos 2009 13:46
denemeee
29-08-2009, 03:08   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
274 mesaj

OyunLarı SimgeLerini Mi SiLdin Yoksa ? Cclear'la Temızle Arkımızın Dedıqı Gibi

D3wiL18
29-08-2009, 04:31   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
292 mesaj

benim sana tawsiyem nod 32 kullanıyorsan önce ondan başla temizliqe..hem kasıo makinayı hem her klasöre virüsten kormak icn yerlesio..
eqer silinmeyen program oyun internet artıkları qibi dosyalar wrsa artık unut..
Your Uninstaller! 2008 programını indirip temizliqe baslayın..bulamazsanız özelden msj atın size yollaybilrm..
internetinizde dolastıktan sonra gün sonunda mutlaka werileri silmeyi unutmayın..qereksiz yer kaplar..C/windows/temp klasörünün icindekileri silin..
AusLogics Disk Defrag programını kullanmanızı tawsiye ederim..her program kurulduktan we silindikten snrada olsa daqılıyor qereksiz yer kaplıyor..bu program sayesinde qerekli temizlik yer acma sıkıstırma qibi özellikleri yapıor..yaparken biraz uzun sürebilir iptal etmeyin sakın..
önerebilecqim son özellik ise c yerel diskine saq tıklayın daha hızlı arama için bu sürücüyü dizine ekleyindeki işareti kaldırın..cok sık arama yapmıyorsanz hic bi sorun olmaz..makinanızı yükten kurtarmaktan baska...birde yine C disk sürücüsüne saq tıklayıp genel kısmında diski temizle seceneqine tıklayıp haftada bir ayda bir artık ne kadar sık yaparsanz..temizleyin..faydası oluyor..