Dizüstü alıcam ama işletim sistemim var zaten...

Ciim
17-08-2009, 09:48   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
454 mesaj

merhaba arkadaşlar benim bir sorum olucak...

çoğumuzlaptop alırken işlemci, ram, ekran kartı gibi en önemli parçalaradikkat edip işletim sistemini atlıyoruz ardından ise şuanda genelolarka kullanılan vista çöplüğünü yaşıyoruz bence... çünkü nerydesegördüğüm her PROFESYONEL laptop sahibi vistayı kaldırıp yerine linuxyada şuan windows 7 öncesinde xp kurmuşlardı...

laptopalıcam ama fiyatları bana şuan uymuyor her ne kadar gerçekten bazımodeller düşmüş olsada... şimdi benim amacım elimde var olan windows 7rc yi kurabileceğim o da olmadı diyelim OEM WİNDOWS XP orjinal cdim ilekurabileceğim işletim sistemsiz bir laptop...

gelelim kuru fasülyenin gaz yapan bölümüne...

piyasadakilaptopların %95-98 civarında windows vista mevcut çoğunluğundada homepremium.. peki işletim sistemsiz bu laptopları almam mümkün mü? indirimne kadar sağlar? bu modelleri alamasam bile işletim sistemi yüklüolmayan laptop ları NEREDEN bulabilirim? bildiğim bütün büyükmağazalarda hep aynı modeller var... ve sanırım lenovo dışında işletimsistemsiz laptop sakan markada yok... yardımlarınızı bekliyorum... iyigünler..

PcMaKeR
17-08-2009, 10:00   |  #2  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

İlla büyük mapğazalardan alacak değilsin. Sağlam bir bilgisayarcı bul ordan adamla konuş içinden lisansı çıkarıp ve de.

lisans ücreti çok değil 20 - 30 dolar civarında birşey düşüyorlar baştan söliyim.

spider90
17-08-2009, 10:29   |  #3  
Yıllanmış Üye
275 mesaj

o zaman monsterlara bak dicem çünkü onların bazı modelleri işletim sistemsiz satılıo diğer markalarda işletim sistemiyle birlikte satıyorlar zaten cd vermedikleri için vistasız almanın maddi katkısı pek olmayacaktır.ARKADAŞIN DEDİĞİ GİBİ TAŞ ÇATLASA 50 - 60 LİRA OYNAR ayrıca vista öyle abartıldığı kadar kötü bi program deil gayet mükemmel sadece home basics ve starter ürünleri kötü vistanın

Son Düzenleme: spider90 ~ 17 Ağustos 2009 10:32
EbRaR ErDeM
17-08-2009, 11:24   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,217 mesaj

Bildiğim kadarıyla Monster bu işi yapıyor. Ama ben size şunu söyleyeyim: İşletim sisteminin indirimi çok az bir miktar oluyor. Ayrıca artık şu XP saçmalığını bırakın.

Ciim
17-08-2009, 12:51   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
454 mesaj

lisans ücreti 100 lira bile düşse benim için kardır.. sonuçta kullanmadığım şey için niye para vereyim? paradan öte bir ürünün kullanımının böyle dayatılmış olması canımı sıkan şey... tıpkı çoğu laptopla birlikte gelen norton antivirüs programı gibi üstelik o süreli ve bitince millet daha mağdur oluyor...

EbRaR ErDeM
17-08-2009, 14:43   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,217 mesaj

http://www.fokusbilgisayar.com/a ... ?product=T64M722R01 bu üründe işletim sistemi kurulu değil. Sadece örnek verdim. Siz bütcenizi söyleyin gerekirse iyi bir laptop buluruz.

spider90
17-08-2009, 15:54   |  #7  
Yıllanmış Üye
275 mesaj
Alıntı: Ciim  
lisans ücreti 100 lira bile düşse benim için kardır.. sonuçta kullanmadığım şey için niye para vereyim? paradan öte bir ürünün kullanımının böyle dayatılmış olması canımı sıkan şey... tıpkı çoğu laptopla birlikte gelen norton antivirüs programı gibi üstelik o süreli ve bitince millet daha mağdur oluyor...

en yeni programla  vermeleri daha mantıklı değilmi adamlar nerden bilsin iyilikten anlamayanları xp koysalarda niye eski işletim sistemi koyuyolar derdiniz ayrıca arkadaşım vistanın neresi kötü bi söylermisin hiç bir kötülüğü yok sen gidip 6 7 yıllık bilgisayardan denersen tabi kötü olur

EbRaR ErDeM
17-08-2009, 17:55   |  #8  
Yıllanmış Üye
1,217 mesaj

spider90 kardeşim haklı.

Ciim
18-08-2009, 12:48   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
454 mesaj

intel core 2 duo işlemci 6400 2.13 ghz
2 gb ddr 667 mhz corsair ram  + ready boost destkeli ram ile zaman zaman takviye
250 gb harddisk
asus p5b anakart
winfast nvidia 7600 gt ekran kartı

5-6 yıllık sistem değil bu 1
ikincisi vista ilk çıktığında denedim çoğu kişi vista sp1 den sonra birz iyi oldu diyor ama win 7 varken niye yükliyim bu da 2.

ayrıca sen vista kullanıyorsun diye bende kullanmak zorunda değilim bu da 3.

ilk mesajında monster demişsin ama sonra sorumla alakasız olan işletim sistemi seçimi konusunda kendi yorumunu katmışsın üstelik dayatma gibi.. microsoft düşmanı değilim ama vista sevmiyorum alerji yapıyor.. win 7 kurcam alınca... kullanmadığım şeyede para verme düşüncesinde değilim.. mod arkadaş konuyu kilitleyebilir sorumun cevabı olarak monster pc modeli araştırıyorum.