dizüstü bilgisayar işlemci terfisi???

power06
11-06-2007, 14:42   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
85 mesaj

arkadaşlar chip dergisinin son sayısında intel cenrtino işlemcili bir dizüstü bilgisayarın işlemcisini core2duo ile değiştiriyorlardı bu beni çok heyecanlandırdı çünkü uzun zamandır yapmak istediğim birşey bu... şimdi benim hp compaq nc8430 marka bir laptopum var işbankasının kampanyasından çıkmıştı işlemcisi dışında diğer tüm özellikleri süper bir tek işlemci sırıtıyor biraz core duo t2400 1.83 işlemciye sahip ben bunu core 2 duo 2.0 yada 2.16 yada 2.33 ghz bir işlemciye terfi ettirmek istiyorum özellikle de dergideki o yazıyı okuyunca kararım kesinleşti yalnız anakart chipsetinin uyumlu olması gerekiyormuş sandra adlı bir programı kullanarak anakart bilgilerine ulaştım ve sizlerle paylaşıyorum sizden isteğim özellikle de deneyimli üyelerin bu vereceğim bilgiler ışığında anakartın uyumluluğunu kontrol etmesi

chipset:hp company 955XM/945GM/PM/GMS/940GML Express proccessor to DRAM controler
frontside bus speed: 4*166 mhz 664 mhz
max fsb speed/max mem: 4*200/ 4*166
widht: 64 bit
IQ QUEQE DEPHT: 12 requests

arkadaşlar özellikler kısaca böyle bu anakart uyumlu mu ve ayrıca şunu da merak ediyorum ki eğer uyumluysa ne kadar verim alabilirim yani şöyle ki mantıken en iyi verimi core2duo için yapılan ve piyasaya sürülen en son anakarttan alabiliriz benimki en son çıkan mı bilmiyorum eğer öyleyse zaten sorun yok cevabınızı bekliyorum şimdiden teşekkürlerAlkış

abbastuzlu
11-06-2007, 16:02   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
701 mesaj

bence chip çalışanlarıyla irtibatra geç