DİZÜSTÜ EKRAN KARTI FACİASI !

selimhun
07-03-2008, 20:20   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
602 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

Dizüstülerin  ekran kartlarının  sürücüleri anakart-ekran kartı konfigürasyonu nedeniyle ..Üreticinin sitesinden güncelenemiyor.Örneğin bir masaüstünde kullanılan  Nvidia 8600 GT PCI kartı için  ..neredyese her ay sürücü güncellemesi yayınlanırken...dizüstü kullanıcıları ..dizüstü üreticisinin sürücü  üretmesini beklemek zorunda. Bu sadece Nvidia için geçerli değil ATI için de geçerli...Hatta ATI sitesi: Mobil Ekran Kartı ile ilgili sorunlarınıza ve sorularınıza yanıt vermeyeceğini ..açıkça yazmış. ve dizüstü üreticinize  gidin ...diyor..  Yani HD 2600  kullanıcısı ''müşteri''...Mobility Radeon HD 2600 kullanıcısı''solucan''mış gibi bir yaklaşım içindeler.
Benim kullandığım dizüstünde ATI Mobility Radeon 2400 HD var..Dizüstü üreticisinin  driver ı  8-9 ay önceki tarihi
taşıyor... Bu arada ATI en az 8-9 defa driver güncellemiş. Ama ben kullanamıyorum. Çünkü yüklemek istediğinizde  güncel sürücü  bana ''nanik'' yapıyor.
Bunun çözümü 3. parti...sürücü ''mod''laması araçları...modlama programları kullanarak bu sorunu çözebiliyorsunuz.( İşin aslı... bilsisyar üreticiniz de  Ekran Kartı üreticinizin  sürücüsünü ''modluyor'') Ama hem kart üreticileri hem de Dizüstücüler ''Sakın Haaaa'' diyor..
Korkudan titretiyorlar sizi..DeliDeli
Bu durumda siz  dizüstünüz içindeki  8600 GT nizi  taş   devrinden kalma bir sürücü ile kullanmaya mahkum oluyorsunuz ..!!!!!
Bunun tek çözümü tüm dizüstü kullanıcılarının güncel  ekran kartı sürücüsü yayınlamayan markalarını protesto etmeleri..mesaj yağdırmaları..sanal ortamda çat-çut tokatlamaları !!!!!!Oha!Oha!

Son Düzenleme: selimhun ~ 08 Mart 2008 19:33