merhaba arkadaşlar. benim sorunum bilgisayarımın ram ini yükseltmek istiyorum ama hangi marka ve nasıl bi rm takabilirim onu bilemiyorum. bilgisayarımın modeli LG E510 modeli. özellikleri; 1gb ram 128 mb ekran kartı 120 gb hdd vista home basic orjinalinde olan işletim sistemi yüklü. ben 2 gb ram takarak 3 gb ram olmasını istiyorum. ne yapmam gerekiyor. cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
dizüstü pc ram yükseltme
dostum genellikle iki tane bellek slotu var.özelliklerine bi bak 1 gb ram ddr mi yoksa ddr 2 m. büyük ihtimlal ddr 333 sanıyorum seninki.dual ddr 400 destekliyormubi bak boyutu ne kadar. ama aldığın ramlar desteklemeye bilir uyumsuzluk problemi çıkarır en iyisi dizüstünüde al yanına götür bi servise taktır. uyumsuzluk yaparsa belki değişmezler kafan ağrımasın ..
1 gb takılıysa büyük bi ihtimalle çift kanal 2 yuvayada 512 takılıdır 3 gb biraz zor olacak gibi gözüküyor :S google amcamda biraz araştırdım ddr2 667 takılı :S 2 gb lik sıfır ram en son 100 lira civarındaydı ben geçen yaz aldım 45 :S ne olmuş bu fiyetlara böle. arkadaşın dediği gibi makinayıda yanında götür kimi modeller ramları tanımıyor hem montajınıda yaptırmış olursun aldığın yere...
512+512 değil tek 1 gb ram var. diğer ram slotu boş ve 1 gb ddr2 667 ram var.
o zaman 2 gb ddr2 667mhz ram alıp oraya takıcaksın bi sorun yok ama pc ciye götür ne olur ne olmaz onlardan sipariş ver 2dk de takıp ürünü hazır halde eline versinler işte.