asus,datron,acer,msı,packard bell,nec,benq ve monster hangi ülke yapımı biliyormusunuz?
dizüstüler hangi ülkenin malı
genelde bır cogu Çin yapımı... İşçilik ucuz oldugunda bır cok fırma burda işlerini yaptırıyor.Ama kendı memleketlerınde de yapanlar var tabı.
Firmaların orijinlerini aşağıda yazıyorum.. Ülkeleri görünce zaten fabrikalarının da kendi ülkelerinde olduğunu tahmin edersiniz :)
Asus: Çin
Acer: Tayvan
MSI: Tayvan
BenQ: Tayvan
Packard Bell: İsrail
NEC: Japonya
Monster: ? (bulamadım) (monster hayranı olarak Borga-x'ten bi araştırma bekliyoruz :) )
kronikmagdurhttp://en.wikipedia.org/wiki/yönetim takip merkezi ve genel önemli parçalar TAIWAN ama diğer parçalar tabi çin. ama ona bakarsanız bütün markalar çinde üretiliyor
delikanli53ilk cümle "ASUS is a Republic of China-based company..." diye başlayarak devam ediyor. Ayrıca dikkat ederseniz sağ tarafta da "Headquarters: Taipei, Republic of China" yazıyor. wikipedia mı yanlış yazıyor ben mi yanlış anlıyorum?..kronikmagdurhttp://en.wikipedia.org/wiki/yönetim takip merkezi ve genel önemli parçalar TAIWAN ama diğer parçalar tabi çin. ama ona bakarsanız bütün markalar çinde üretiliyor
Monster'ı ureten ASUS oldugundan onun da çinde oldugunu varsayıyorum..
Vay be monster'in asus'un malı olduğu bilmiyorudum.Laptoparın genel üretim merkezleri dedğiniz gibidir ama ben içindeki parçalara inince iş karşır diye biliyorum neredeyse her parça farklı ülkelerden gelip bir ülkede birleştiriliyor diye biliyorum yanlış mı biliyorum?
Genelde o şekilde mesela ıntelın Wıreless kartı atıyorum amerikada yapılıyorsa anakartını tayvanda kasasını çinde yapıyorlar daha sonra bunların montajı yıne cınde buyuk fabrıkalarda toplanıyor. Bızım Casper nasıl üretim yapıyorsa o şekilde..
Biz niye Monster diyip duruyoruz...
ama toshıba çoğu parçayı kendi ürettiğini biliyorum acaba bu konuda bigisi olan varmı?
Toshibayı bilmiyorum. Zaten Toshıba notebook almazdım ben..
Arkadaşlar benim yanımda bulunan arkadaşım oraya gitti özellikle ona sordum :D kesinlikle ASUS taiwan vikipedianın ne dediği benim için önemli değil doğru olan ve gidilip görülen bir yer var değil mi ama neyse bu konuyu uzatmaya gerek yok. ;)
Arkadaşlar bir kaç sorum var cevaplarsanız sevinirim.ilk sorum santa rosa işlemciler diğer işlemcilerden den farkı ne ?Hızdan mı fark ediyor mu? DELL INSPIRON 1520 CORE 2 DUO T7500 2.2Ghz 2048MB 250GB TAŞINABİLİR BİLGİSAYAR ( PARLAK EKRAN )
dizüstünü öneriyormusunuz?Bu bilgisayarla crysis oyununu rahatlıkla oynaya bilirim.?dell in kalitesi nasıl acaba ?Hp ler çok fazal sorun çıkartıyorlarmış sizin fikriniz ne ?son sorum CASPER NIRVANA CPR2800-9F95B CORE 2 EXTREME X7900 2.8Ghz 2048MB 250GB TAŞINABİLİR BİLGİSAYAR casperi önerirmisiniz?teşekkürler?
engtronArkadaşlar bir kaç sorum var cevaplarsanız sevinirim.ilk sorum santa rosa işlemciler diğer işlemcilerden den farkı ne ?Hızdan mı fark ediyor mu? DELL INSPIRON 1520 CORE 2 DUO T7500 2.2Ghz 2048MB 250GB TAŞINABİLİR BİLGİSAYAR ( PARLAK EKRAN )Birkere Santa Rosa İşlemci değildir,platformdur..!
dizüstünü öneriyormusunuz?Bu bilgisayarla crysis oyununu rahatlıkla oynaya bilirim.?dell in kalitesi nasıl acaba ?Hp ler çok fazal sorun çıkartıyorlarmış sizin fikriniz ne ?son sorum CASPER NIRVANA CPR2800-9F95B CORE 2 EXTREME X7900 2.8Ghz 2048MB 250GB TAŞINABİLİR BİLGİSAYAR casperi önerirmisiniz?teşekkürler?Özellikleri hakkında buradan bildi alabilirsin:
Casperı önermiyoruz. Ben senın yerınde olsam butcemı soylerım ona gore bır tane Monster alırım.
bütçem 2000-2500 ytl nasıl bir şey öneririsiniz?hem okulda hemde oyunda uzun süre işimi görecek bir şey istiyorum?aklımda dell var nasıl?
http://www.fokusbilgisayar.com/a ... sp?product=T75FL902 senın butcene bu baya uygun bır sıstem al keyfıne bak