arkadaşlar amd turion 2,0 ghz bi laptop almak istiyom fakat bunda kafama takılanlar var amd laptoplar daha fazla ısınıyo gibi bişey duydum doğrumu kısacası dizüstünde amdnin farkı ne eksisi ne artısı ne
dizüstünde amd fayda ve zaraları
64 bit olamsı,windows vista ve diğer windows türlerini tam desteklemesi,masaüstü pclerdeki performansı aratmaması,az enerji tüketmesi ve çok az ısınması dışında hiçbir eksi yönü yok neredeyse.ısınma problemi athlon xp modelinde geçerli amdlerde 64 olanları intelin yarısı kadar ısınıyor 40 dereceleri görmez kolay kolay.işlemcide hiçbir sorun yaşamassın ama diğer donanım bileşenlerininde iyi olması lazım.örneğin acer firması masa üstünden daha iyi bir sistemi 1300$+ kdv'ye satıyor.512 mb turbo cache olmayan vga 16x pcıexp,120 gb hdd combo dvd-rw gibi yüksek özelliklere sahip 3 kg da ağırlığı var ramde 1 gb ddr2 ram.intel alırsan 64 hayallerde şuan için.ve çok pahalı vista uyumluları.
black_flood64 bit olamsı,windows vista ve diğer windows türlerini tam desteklemesi,masaüstü pclerdeki performansı aratmaması,az enerji tüketmesi ve çok az ısınması dışında hiçbir eksi yönü yok neredeyse.ısınma problemi athlon xp modelinde geçerli amdlerde 64 olanları intelin yarısı kadar ısınıyor 40 dereceleri görmez kolay kolay.işlemcide hiçbir sorun yaşamassın ama diğer donanım bileşenlerininde iyi olması lazım.örneğin acer firması masa üstünden daha iyi bir sistemi 1300$+ kdv'ye satıyor.512 mb turbo cache olmayan vga 16x pcıexp,120 gb hdd combo dvd-rw gibi yüksek özelliklere sahip 3 kg da ağırlığı var ramde 1 gb ddr2 ram.intel alırsan 64 hayallerde şuan için.ve çok pahalı vista uyumluları.Mükemmel anlatılmış fazla söe gerek yok...AMD Dizinizin üstünde de bir numara...
...az ısınması dışında eksi yonü yok demişin ya...yani yazdıklarım amdnin intelden üstün tarafları öylemi?
bide o dediğin modelin linkini verirsen sevinirim?
http://www.gold.com.tr/Product.asp?CATEGORY=Taşınabilir%20Bilgisayar&MARK=ACER
bu linkte ürünün resim ve özelliklerini görebilirsin.evet intelden üstün tarafları intel şuanda havanda su dövmenin dışında birşey yapamıyor.ayrıca vista bu arada çıuktı piyasaya 200 dolar + kdv fiyatı var.vista 32 bit sürümü yok sadece 64 bit sürümü var 32 bit olan sürümünde sadece 1 uygulama çalıştırılabilmekte 2. uygulamayı çalıştırmıyor.bu yüzden amad noteboklar daha çok satış yapar bence.
http://www.gold.com.tr bulinkten bakabilirsin taşınabilir pc kısmına girip acer notebok kısmını aç ordaki listenin en altında mevcut dediğim ürün çift çekirdek 1 gb ram ve 512 nb pcıecpres vgalı bir notebok bu
ya nasılolur da AMD dizüstünde Intel in önüne gecer. Yok böyle bişey. Intel diz üstünde acaib güçlü. AMD arkadan bile zor takip ediyor. Yaptığımız testlerde MSI ın Turion II çözümü piyasada bulunan tüm CoreDuo Notebooklardan daha geride.
malesef sizin testlerde kullandığınız yazılımlar tam gerçeği yansıtmıyor ecevit bey piyasada herkez si soft sandra vb hatta ve hatta overclock analiz yazılımına göre bakmıyor sonuca bende bunlardan biriyim.intel belki yüksek puan alıyor ama 4 adet aynı anda ağır işlemi yürütemiyor.auto cad render ,3dmark animasyon,dvd convert,vb başka işlemleri amdler daha iyi ve donmadan kilitlenmeden yapıyor puanı isterse amdlerin 0 olsun yinede gerçekte intelden çok üstün.intel henüz 64 sistemi bile oturtamadı tam.intelde ise en fazla 2 işlem yapıyor aynı anda 3 yada 4 dedimi çok uzun sürüyor işlem süresi amdlerde ise seri şekilde devam ediyor.pc olayındada aynı şekilde core2 duo inteli geçti belki ama çoklu işleme dayanamıyorsa ne anladımki 250 dolar bir işlemciye vermekten alternatif olan 180 dolarlık amd cpu alırım daha iyi.
Bence alırken fiyatı da göz önünde bulundurmak gerek.İntelin 1.8 ghz yerine amd 2.0 ghz her zaman aynı fiyata daha mantıklı bir çözüm.
Selam arkadaşlar,bir donanımcı olarak üstelik iyi bir donanımcı olarak bu konuda bende fikrimi beyan etme gereği duyuyorum.İşlemcilere iki ayrı bakış açısı ile bakabiliriz,genel olarak ve sistem üzerinde.Ancak önce şunu söyleyeyim ecevit arkadaşıma şaşırdım doğrusu, bu işin mutfağında olan birisi nasıl olurda AMD İNTEL karşılaştırması yapar merak ettim doğrusu.Çoğu bilmez ama intelin karşısına rakip olarak çıkan tek firma AMD değil,bir zamanlar VİA denemişti ama ne yalan söyleyeyim o bile daha başlangıç aşamasında olmasına rağmen intele yakın sonuçlar veriyordu. Ama finansman sorununu aşamadılar,ciddi kaynak gerektiren bu piyasadan çekildiler.şimdi ise piyasada önemli 4 aktör kaldı,ama bunlar arasında en önde olanlar İNTEL ve AMD.
Hyper-Threading (HT) ile beraber işletim sistemlerinin tek bir fiziksel işlemciyi birden fazla olarak görmesi olgusu ile tanıştık. Çoklu çekirdekli işlemcilerin hayatımıza iyice girmesi ile beraber işletim sistemimizin gördüğü işlemci sayısı gittikçe artmaya başlayacak. Herkes yazdığı programları çoklu iş parçacıklı (multi-thread) uyumlu yapmaya ve çok sayıda gözüken işlemcilere göre optimize ederken AMD “reverse multi-threading” (RMT) diye adlandırılan Intel’in HT teknolojisinin zıttı diyebileceğimiz bir konuda araştırma yapmaya başlamıştı.AMD’nin ne yaptığı anlamak için ilk olarak Intel’in ne yaptığından başlayalım.Her ne kadar Intel ilk çıktığında HT özelliğinin programcıları çoklu iş parçacıklı düşünmeye ve gelecekte (artık günümüz oluyor) ortaya çıkacak çok çekirdekli işlemciler için ara geçiş olarak lanse etse de gerçekte HT teknolojisinin temelde yaptığı şey Netburst mimarisi ile adım sayısı 31#8242;e kadar çıkmış olan işlemci pipe line’larını boş oldukları zaman (işletim sistemini sanal olarak iki işlemci var gibi göstererek) iş göndermesini sağlamaktı.HT ile artık iki adet iki çekirdekli fiziksel işlemciye sahip bir bilgisayarda 8 adet işlemci görmek mümkün!! AMD tarafında HT benzeri bir özellik olmadığı için iki çekirdekli iki fiziksel işlemcili bir bilgisayarda toplamda 4 işlemci görüyüruz.Çok çekirdekli işlemci sadece Intel ve AMD’nin izlediği bir yol haritası değil.IBM ve SUN gibi diğer işlemci üreticileri (Sparc işemcileri aslında Texas Instruments yapıyorya neyse) aynı yolda ilerliyorlar. Örneğin Sun T1 8 adet çekirdeğe sahip, neticede trend çok çekirdek ve çoklu iş parçacığı yönünde.
2006 sonu veya 2007 başınında her iki ana işlemci üreticisinin de 4 çekirdekli işlemcilerini piyasaya sürmesi muhtemel gözüküyor. Bu durumda işletim sistemlerinde ortalık CPU’dan geçilmeyecek.Buradaki problem işlemci sayısı arttıkça var olan işlerin bu işlemcilere orantılı olarak dağıtılması, işlemci sayısı arttıkça işlemciler arasında senkronizasyon ( örneğin çalışan programların işlemcilere eşit olarak dağıtılması) güçleşiyor ve daha da kötüsü işlemci gücünüzün gittikçe artan bir kısmını iş dağıtmak için kullanıyoruz.Tüm bu faktörlerden dolayı iki çekirdekli bir işlemci aldığınızda hız iki kat artmıyor.RMT teknolojisini özet olarak birden fazla çekirdeğe sahip olan işlemcilerin işletim sistemi tarafından tek bir fiziksel işlemci olarak algılanması olarak özetleyebiliriz. Bu teknoloji işlemcinin içinde kaç çekirdek olursa olsun işletim sisteminin tek bir işlemci görmesini sağlıyor.İşletim sistemleri şu anda zaten yüzlerce iş parcacığını tek bir işlemci üzerinde gayet başarılı şekilde koşturabildiği için RMT’nin bir çok gerçek veya sanal işlemciye iş dağıtmaktan daha verimli olarak çalışma olasılığı var.AMD özellikle oyunlar gibi yapısı gereği tek bir iş parçacığının dominant olduğu durumlarda performansın bu teknoloji ile artacağını düşünüyor olmalı.RMT uygulanmasında anahtar faktör bu teknolojinin ne kadar kısa zaman aralığında hayata geçirilebileceği. Teknolojı hayata geçtiği zaman yazılım geliştiriciler çok sayıda iş parçacığına göre bütün planlarını yapmış olurlarsa geriye doğru dönüş yapmaları düşük bir olasılık gibi gözüküyor.Devrim yaratan teknolojiler çoğunlukla herkesin yaptığını yapmayıp düşünülmeyeni düşünmekle oraya çıkıyor.Bakalım AMD başarılı olacak mı ? Ancak bilinen bir gerçek var şayet AMD tüm dünyanın aksine ve dünyaya karşı gelerek savunduğu RMT uygulamasında başarıya ulaştığı an İNTEL İBM ve SUN bu piyasada bitecekler, çünkü bu firmalar şu an AMD'nin aksine bir yönde ilerliyorlar(aslında aksi yolda ilerleyen AMD)
ve tüm dünya başarısının ardından şunu soracak neden diğerleri tam aksi yönde gittiler ve neden doğrusunu göremediler.Şimdilik bu kadar ama yarın size neden İNTEL değili anlatacağım,ve İNTEL'in aynı işlemciyi ve üstüne üstlük aynı çekirdeği nasıl değişik isimler altında bizlere yedirdiğini anlatacağım.Üstelik bu söylediklerim sadece benim görüşlerim değil,zaten çekirdek konusu kimsenin fikri değil İNTEL'in gerçeği,bu arada mümkünse ilgilenen arkadaşlar 1 adet P3 işlemci bulup incelerlerse İNTEL'in çift çekirdeğe kadar P3 tabanlı ürettiğini görebilirler.Kısacası öyle keşleri tek tek açarak piyasaya bu 3 bu dört aha buda 5 demekle olmuyor,üstelik hepsindede çift keş bellek mevcuttu ama kapalı.İNTEL'in Northwood çekirdeğide aslında AMD'nin piyasayı bu kadar zorlaması ve sürekli yenilik arayışında olmasının bir ürünü,İNTEL'ne yazıkki tüm piyasayı kontrol etmek gibi bir heves peşinde olduğundan gelişmelerinde önünü tıkamaya çalışıyor,ve yıllardırda bunu başarıyor. AMD'yi eleştirebileceğimiz bir konu var oda 0.13 mikron teknolojisine geçmekte neden bu kadar geciktiği,Ama şu konudada bir teşşekkür etmeliyiz her işlemcide board değişmek zorunda kalmıyoruz.Ayrıcada diğer donanım üreticilerinin önünü kapatmıyor,sanırım klasik amerikan mantığı bu ya yanımda olacaksın yada düşman olurum nasıl ilginç değilmi.