Dll cleaner(Freeware)

mertmr
13-08-2006, 13:43   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
71 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

Sisteminizde programlar yüklenirken bir çok dll dosyasınıda beraberinde getirir.Bir gün şu programları bi temizleyelim dediğiniz gün program ekle-kaldırı açar hepsini teker teker kaldırırsınız ama hiç bir zaman tam olarak temizlenmezler.Özellikle arkalarında bıraktıkları dll dosyaları bellekte anlamsız yer kapladıkları için temizlik tam amacına ulaşmaz.İşte burada dll cleanerlar giriyor devreye.Bir çok dll cleaner denedim ama sadece bunun tam olarak işe yaradığını gördüm:Analogx Dll Cleaner.Bu programı şu adresten indirebilirsiniz:http://www.analogx.com/files/dllarchi.exe

Der Rote BaroN
13-08-2006, 17:30   |  #2  
Der Rote BaroN avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,531 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Dll'lere bulaşmaktansa ölü dll'lerle yaşamayı kabullenirim daha iyi. :) Şaka bir yana, yalnış dll lerin silinmesi bazı programların çalışmamasına neden olabileceği gibi formatlık olmanıza da sebep olabilir. Bu nedenle silinen dll dosyalarının önce çöp kutusuna taşınmasında fayda var. Ben Win XP Manager ile böyle yapıyorum en azından.
Paylaşımın için teşekkürler.

mertmr
13-08-2006, 17:36   |  #3  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
71 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

Bu konuya değindiğin için ben teşekkür ederim.Yinede bu programın özelliği seninde dediğin gibi dll leri tamamen silmemesi.Program bu dll dosyalarını kendi önceden tanımadığı klasöre taşıyor ve bu dll dosyalarının belleğe yüklenmesini engelleyerek sistemi hızlandırıyor.Eğer sorun yaşanırsa sistem güvenli kipte açılarak bu programla tüm dll dosyaları geri alınabiliyor.Bu yüzden denemenizi kesinlikle tavsiye ederim.Bir sorunuz olursa pm den bana ulaşabilirsiniz.