dll uzantılı dosyaların içeriğini görmek için nasıl bir proğram ile açılması gerekiyor.bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.ilginiz için şimdiden teşekkür ediyorum.
dll uzantılı dosyaları görüntüleme
Dll uzantılı dosyaların içeriğini neden görmek isteyesinizki ???
içeriklerini merak ettiğim için soruyorum
içeriklerinde merak edicelek bişey yok... :)
DLL, Dynamic Link Library teriminin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır.
DLL ler yürütülebilir işlevlerin (fonksiyonların) ya da öngülerin yer aldığı birçok program tarafından kullanılabilen kütüphanelerdir. Örneğin Windows Windows ve Windows\System dizinleri altında bir sürü DLL dosyası bulundurur. Bu DLL dosyaları sisteme kurulan birçok program tarafından kullanılır.
ilginizden dolayı teşekkür ederim.sağolun.
.dll dosyaları sadece kullandıgın programların sisteme uygun olarak calısmasını saglayan bir takım kodlar icerir yani senin manuel olarak yaptıgın işlevleri çözer, yörunge izler. ;)
vistadaki temaları çalıştıracak dll dosyalarını nereden bulabilirim
eğer Microsoft .NET Framework kütüphanesini kullanmışsa yazına dll yada exe kodları sana 2 dk da gösterebilirim her detayına kadar görüntülersin.
ama c++ yada vb 6.0 gibi programlama dilleriyle yazılmışsa kodları görmen çok zor.
.NET in farkı bu işte kodlar görünebiliyor. Çok bozuluyorum ama elden gelir birşey yok :S
@seratlie
Resource Hacker (freeware) veya Resource Tuner (shareware - ücretli) deneyebilirsin, her kütüphane veya exe'yi açamazlar ama birçoğunu açıp değişiklik yapmana müsaade ederler. Mutlaka yedekli çalışmalısın bazen çalıştığın dosyayı çalışmaz hale getirebilirler. Genellikle programları Türkçe'leştirmek için kullanıyorum.
dll 'in amacı genelde kod saklamaktır zaten:) hazır seyleri programcılara sunarsınız kod bazında değilde kullanabilecekleri fonksiyonlar bazında olarak bunun için dll yapıları kullanırsınız..
MasterOfCodedll 'in amacı genelde kod saklamaktır zaten:)Olurmu öyle şey ya.dynamic link library. dinamik link kütüphaneleri.
DLL lerde program parçacığıdır. Dll de exe gibi çalışır yada exe nin çalışması için gerekli classları yordamları depolar.
Exe gibi derlenirler.
Program düzenleme editörü, .exe, .dll, .cpl, .ocx dosyalarını açma değiştirme türkçeleştirme programı
link: http://www.oyunveprogram.com/pro ... tirme-programi.html