Dns ayarımı ne zaman değiştirsem modem ledlerim yandığı halde internet bağlantım kopuyor ellede yaptım değiştirmeyi programda kullandım nafile aynı şey oluyor siz neler yapıyorsunuz nasıl çözüm bulabilirim
Dns ayarını değiştirince internet bağlantı kopuyor
program kullanıyom şu yasak site giriş gibi onlardada aynı yapıyor elle 4 2 2 2 - 4 2 2 3 giriyom aynı nasıl aşarız bu problemi
madem elle dns bilgisi giriyorsunuz birden fazla dns girmelisiniz.
dns çalışma mantığı sorunun cevabını biri vermezse diğeri o da vermezse diğeri şeklinde sorgulayarak buluncaya kadar sormaya devam eder. bunun için farklı sunuculara ait dnsler grebilirsiniz.
örnek vermek gerekirse hangi dns yada nasıl birşey olmalı çok sık kopuyor internet !! birde bilgisayar açılıyor masaüstü geliyor 2 dakika sonra girebiliyorum internet ve msn bunu nasıl aşabilirim,bilgisayar açıldıktan sonra bekliyor eskiden yoktu bu
başlat>çalıştır>cmd (enter) yapınız siyah ekran gelir. bu ekranda
ipconfig -all (enter) yapınız. liste gelecektir. gelen listede sizin verdiğinizin dışında dns bilgisi varmı yok mu ona bakmalısınız. kimi zararlılar (spam trojan vs) farklı bir dnse yönderebiliyor. bu dnsler arasında kendine ait dnsi ilk sıraya yazdığı için sorgulamaya zamanında cevap veremiyor ve zaman aşımına veya sayfa bulunamadıya uğratıyor.
Her türlü yöntemi denedim, program da kurdum. DNS değiştirdikten yaklaşık 1 saat sonra modem kendini resetliyor. Tekrar geldiğinde ağdaki DNS'i değiştirilmiş bilgisayar haricinde diğer otmatik DNS al seçili bilgisyarlar internete bağlanıyor. Ama DNS değiştirilmiş bilgisayar hata veriyor. Şu anda sadece belli bir sitede bir şeyi yükleyemeyince veya yasak ibaresi gelen bir site için DNS değiştirip, işim bittiğinde otomatik DNS al seçeneğine geri dönüyorum. TİB veya provider veya hangi kurum ise yarım da olsa başarılı olmuş diye düşünüyorum. (Ağda birden fazla bilgisayar bağlı)