dns ayarlarını değiştirince herkes gibi youtuba giriyorum, ancak bu yerel ağ bağlantılarından oluyor. mozilla ve opera dns ayarları vekil sunucu olarak geçiyor ve birçok ayar var baktığımız zaman, bunların özelliklerini buradaki sorularla verilecek cevaplarla toparlansın diye düşünüyorum.
1- dns değiştirirken port kısmıda var bunu ağ bağlantılarından yazmadığımız halde nasıl işe yarıyor, halbuki farklı numaralarda portlar var.
2- Farklı ayarlar var resimde örnek olarak koydum
3- Yukardaki resimde üstteki diğer yapılandırma özelliği ne işe yarar normalde otomatik yaptığı durumdan farkı, iyi tarafı kötü tarafı nedir?
4- XP için C:\WINDOWS\system32\drivers\etc altındaki “hosts” dosyasının üzerine çift tıklayalıp , NotePad ile açtığımızda yapmış olduğumuz uygulamanın yukardaki resimle farkı nedir?
dns numarasını sitenin yanına yazdığımız bu dosya ile sadece o site için mi dns ayarı yapmış oluyoruz. Zararları nedir? Bunun hakkında bilmemiz gerekenler nelerdir?
örnek:
5- youtube de olduğu gibi yasaklar yüzünden dns ile haşır neşir oluyoruz, bu sebeple direk dns ayarlarına ağ bağlantılarından daha hızlı kısayol yapılabilir mi? Sadece istediğimiz siteye bu uygulamayla girmemiz daha uygun olur. Çoğu kişide bunu istiyor.
6- Mozilla ve Opera da bu dns özellikleri iyi işlemiyor gibi bunun nedeni ne olabilir. Bu konu önemli çünkü dns ile girmek istediğimiz siteye o tarayıcıyla girmek daha iyi olurdu. Sürekli dns gibi hizmet veren hızlı vekil sunucu yok mu mozilla ve opera için?