arkdaşlar ben biyerde duymuştum ttnet in bize verdiği dns adresini degiştirip başka bi dns adresi kullanırsak kota daha fazla şişiyormuş doğru mu ? merak ettim
dns
o okuduğun yeri versenize bakalım bizde. böyle mantıksız atmasyon önerilere inanmayın. siz ttnet ten adsl aldıysanız dns de değiştirseniz veri aktarımı onların hattından oluyor. sadec bunu düşünmek bile o okuduğunuz cevabın yanlış olduğunun kanıtıdır ;)
kota doldurmaz ama soyle bısı var . buda kotayı zorlar . sımdı bazı yasaklı sıtelere gırmek ıcın dns ayarlarını degıstırıyoruz . e halıyle herkez gırıyor yasaklı sıtelere en basıdınden youtube . herkes yada cogunluk aynı dns yı yazınca ne olacak orda bır yogunluk olusur ve nette bıraz yavaslama olur . o bırazcık yavaslama sayfa yenılemeyı bıraz yavaslatacak vede kota yı cok az etkılıyecek ama oyle abartılı mıktar degıl tabıkı. dns ayarları uzun sure duzeltmeden kalırsa bu sefer netınde bır yavaslama gorursun . sadece ıhtıyac oldugunda degıstır o yuzden.
ornegın herkezın bıldıgı bır dns
208.67.222.222 ya 4.2.2.1
208.67.220.220 da 4.2.2.2
bırkac tanedaha var ama gerek yok dusunsenıze herkes aynı dns numarasına yuklendıgıne . ozellıkle mac zamanlarında kacak yollardan lıg tv ızleyenler .. baya bır yogunluk olur vede yavaslama...
ben normal dns adresi kulladığımda hiç bir siteye doğru dürüst giremiyorum ondan dns adresimi sürekli başka bi dns adresi oluyor