arkadaşlar teknik lise elektrik elektronik öğrencisiyim 10.sınıf okulumuzda 4 tane bölüm var bilişim makina elektrik elektronik (teknik)elektronik ben şuanda teknik elektronikteyim ama büyük bir hata yaptığımı düşünüyorum annem ve babam beni bu bölüme yönlendirdiler aslında zorlamadılar ama iş bulma açısından ve hem normal kültür derslerinin fazlalığı vede bölüm derslerinin ağırlığı olarak bu bölüme yönlendirdiler ve şimdi seçimimde çok yanlış birşey yaptığımı düşünüyorum bilgisayar donanımı hakkında a dan z ye bilmediğim şey yok ama yazılımdan hiç anlamam... bilgisayara gerçekten çok meraklıyım ve çok seviyorum internetten meb in sitesinden bilişim modullerini inceledim ve gerçekten hepsi bildiğim şeyler bilişim seçseydim atolye derslerimin daha iyi olacağını düşünüyorum ve elektrik den aslında nefret ediyorum ve sevmediğim işi hergün yapmak beni çok yoruyor ve çok sıkıyor biliim bölümüne artık geçiş yokmuş okul müdürü ile konuştuk ama bilişim bölümünde kültür dersleri çok az olduğundan sizce bu oldıuğum bölüm dahamı iyi yoksa siz olsanız bilişime mi geçmek istersiniz birde eğer bilişimde okuyan arkadaşlar varsa genel oalrak yazılımmı görüyorlar yoksa pc nin temel yapısınımı(cpu ram geçici bellek ekran kartı vs...)
doğru bir tercih mi yaptım
Sanırım bölümün yazılım-donanım , donanım ı seviyorsun ve anlıyorsun ama yazılımı sevmiyorsun ve anlamıyorsun , şöyle düşün yazılım olmadan donanım çalışmaz bunlar birbirini tamamlar :).Programlama (yazılım) öğrenmek zevkli bir iştir , ben yapıyorum geçende m2 oynuyordum oto yang toplama programının linkini bulamadım nette , baktım netteki kodlara (sendkeys) kopyaladım vbasic e çalıştırdım ayrıca sadece , metin2 de çalıştırması için nete girdiğimde """" diye çıkmaması için 1kaç yeni kod dağa ekledim , artık sadece metin2.exe de çalışıyor program vb..Bide bu yaptığın yazılımları pazarla süper olur :)
Not:Bende donanımdan hiç anlamıyorum :D
bilişim teknolojilerine mi gidiyorsunuz ayrıca elektrik elektronikte donanım dışında yazılım olarak haftada iki gün c# görüyoruz ama dediğim gibi yazılımıda bilişime gitseydim çekerdim donanımın yanında :)
Hayır , normal liseye gidiyorum , benimde yaşım 15 , sadece kendimi geliştirdim :) , eğer istiyorsanız bölüm değiştirmek rehberlik öğretmeninize bu konuyu açın , değiştirmek istiyorsanız değiştirin , yoksa hep sevmediğiniz bir işi yapmak zorunda kalırsanız ben gitseydim bilişime giderdim çünkü programlamayı seviyorum , ve hayatta pc başına geçip 2,3 kod yazmak kadar rahatlatmıyor beni ,arkadan açıyorum müzik , yıldızların altında :D :D , oh be diyorum her şeyim var dersler iyi , iyi programlama becersine sahipsin , ailen yanında , sana bir tek görev okuyup , üniyi kazanıp , adam olmak kalıyor . bunuda yapalım bari dimi :)