domuz gribi aşısı olacakmısınız????

Anket
Ygz79
05-11-2009, 21:56   |  #26  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
297 mesaj

bir yerden duymuş olabilir kaan

doruk11
05-11-2009, 22:05   |  #27  
Üye
Teşekkür Sayısı: 1
95 mesaj

olmak istiyorum ama kararsısım nedeni yan etkisi olur mu acaba

Ygz79
05-11-2009, 22:42   |  #28  
OP Yıllanmış Üye
297 mesaj

doruk11 biz burda yan etkilerini tartışıyoz sen uçmuşun konuyu iyice incele

ahmetyavuz
05-11-2009, 22:59   |  #29  
ahmetyavuz avatarı
Yıllanmış Üye
163 mesaj
Alıntı: hamann7725  
benim arkadaşım oldu çocuk 1 aydır gripten kurtulamadı.yani aşının kendine hayrı yok.bende şüphelendim şu an kararsızım..
Ya kardeş bir sorun var aşılanmaya başlayalı nerdeyse 5 gün oldu yani 1 hafta bile değil ah buyur nasıl oldu aşıyı??

Bu arada Bende Aşı Olacam nede olsa Okuldayız Belli Olmuyor :)

Banned
05-11-2009, 23:06   |  #30  
Banlandı
1,256 mesaj

Hamann bi cevap versen artık!

ReFeRaNSs
05-11-2009, 23:49   |  #31  
Yıllanmış Üye
1,225 mesaj

Benim yaşadığım yerde bir eczanede d. gribi aşısı gelmiştir yazıodu.(bi hocamız söyledi ) nasıl bi çıkardır bu anlamadım valla tvler bas bas bağırıyor bunlar ne yapmaya çalışıyor böyle birde bu yanı var gidip yaptıran oldumu acaba bilmioyrum...bu durumdan bile çıkar sağlıyorlar yok artık.

Kapalı Hesap (135391)
06-11-2009, 14:58   |  #32  
Kapalı Hesap
2,758 mesaj

One minute, one minute , Düşünmem lazım ama kesin yaptırmam :)

Y.İ.Ğ.İ.D.O.
06-11-2009, 19:08   |  #33  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 14
3,152 mesaj

Kuş gribi dediler yüzlerce kanatlıyı yaktılar.Domuz gribi dediler 1 tane domuz öldürmediler.Var bunda bir iş arkadaşlar buda amerikanın bi oyunu işte.Ayrıca amerikada civasız aşıların olduğu doğru.Hükümet dış ülkelerden özellikle amerikadan heralde 43 milyon tane idi aşı almış.E müslüman ülkelerden alır mı hiç şerefsizler.Neyse bu aşılarada epey bi para gitti tabi.Hiç kimse hasta olmayınca noolcak aşılar ellerinde patlıycak.Bu yüzden hükümet medya tarafından halkı bilinçlendirmek istemiyor.Medya'da aşının açığını buldukça söylüyor işte.Hem başbakan bile olmadı niye tuzu kuru tabi şerefsizin!!!

Olmıycam kardeşim.Yan etkilerinde Hafıza kaybı bile var !!!

heatblast
06-11-2009, 19:28   |  #34  
Yıllanmış Üye
2,260 mesaj

kararsızım yan etkileri kaldırılırsa olurum yoksa canıma susamadım!

mustafa2526
06-11-2009, 19:39   |  #35  
mustafa2526 avatarı
Yıllanmış Üye
709 mesaj

olucam kesinlikle............
arkadaşlar bende sordum bizim öğretmenlere hepsi onayladı hemde tvlerde bunu da basbas bağırıyolar bu aşı türk bilim konseyi tarafından onaylandı  birsürü bilim adamı bunu yapın diyor biz bukanıda yani işi sadece medyadan öğrenen arkadaşlara diyoorum lütfen olayı tam bukonuda uzmanlara bırakalım onlarda olun diyor özelliklede 0-2 yaş arası.........

Banned
06-11-2009, 19:40   |  #36  
Banlandı
1,256 mesaj
Alıntı: Y.İ.Ğ.İ.D.O.  
Kuş gribi dediler yüzlerce kanatlıyı yaktılar.Domuz gribi dediler 1 tane domuz öldürmediler.Var bunda bir iş arkadaşlar buda amerikanın bi oyunu işte.Ayrıca amerikada civasız aşıların olduğu doğru.Hükümet dış ülkelerden özellikle amerikadan heralde 43 milyon tane idi aşı almış.E müslüman ülkelerden alır mı hiç şerefsizler.Neyse bu aşılarada epey bi para gitti tabi.Hiç kimse hasta olmayınca noolcak aşılar ellerinde patlıycak.Bu yüzden hükümet medya tarafından halkı bilinçlendirmek istemiyor.Medya'da aşının açığını buldukça söylüyor işte.Hem başbakan bile olmadı niye tuzu kuru tabi şerefsizin!!!

Olmıycam kardeşim.Yan etkilerinde Hafıza kaybı bile var !!!

Domuz gribi domuzlardan bulaşmıyor ki Şaşkın

Y.İ.Ğ.İ.D.O.
06-11-2009, 20:15   |  #37  
Yıllanmış Üye
3,152 mesaj
Alıntı: KaaN96  
Domuz gribi domuzlardan bulaşmıyor ki Şaşkın
Kardeş senin bugün kafa 1 milyon heralde BeğenmedimBeğenmedimBeğenmedimadı domuz gribi zaten domuzlardan bulaşıyor.Laf olsun diye adını domuz gribi koymamışlarya !!!

Domuz gribi, Orthomyxoviridae ailesinden, herhangi bir virüs tarafından oluşan ve DOMUZLARA özgü bir grip virüsü. Hastalık tıp alanında İngilizce swine influenza virus kelimelerinin baş harflerinin bir araya getirilmesiyle kısaca SIV olarak adlandırılır.

wikipedia'dan alıntıdır.
link:http://tr.wikipedia.org/wiki/Domuz_gribi

Son Düzenleme: Y.İ.Ğ.İ.D.O. ~ 06 Kasım 2009 20:16
mustafa2526
06-11-2009, 20:20   |  #38  
mustafa2526 avatarı
Yıllanmış Üye
709 mesaj
Alıntı: Y.İ.Ğ.İ.D.O.  
Kardeş senin bugün kafa 1 milyon heralde BeğenmedimBeğenmedimBeğenmedimadı domuz gribi zaten domuzlardan bulaşıyor.Laf olsun diye adını domuz gribi koymamışlarya !!!

Domuz gribi, Orthomyxoviridae ailesinden, herhangi bir virüs tarafından oluşan ve DOMUZLARA özgü bir grip virüsü. Hastalık tıp alanında İngilizce swine influenza virus kelimelerinin baş harflerinin bir araya getirilmesiyle kısaca SIV olarak adlandırılır.

wikipedia'dan alıntıdır.
link:http://tr.wikipedia.org/wiki/Domuz_gribi

asıl sen yanılıyorsun domus gribinin adı domuzlarda görülen virüsün bu virüs tipine çok benzemesinden dolayı adı domuz gribi konmuştur;)

Banned
06-11-2009, 20:20   |  #39  
Banlandı
1,256 mesaj

Virüsün adı SIV değil H1N1!
http://www.grip.saglik.gov.tr/bu ... ktadir-id110-9.html
İncele öyle konuş bilip bilmeden bide kafa 1 milyon felan kahve ağızı!

mustafa2526
06-11-2009, 20:23   |  #40  
mustafa2526 avatarı
Yıllanmış Üye
709 mesaj
evet arkadaşıma katılıyorum üstdede belirttim zaten

Y.İ.Ğ.İ.D.O.
06-11-2009, 20:26   |  #41  
Yıllanmış Üye
3,152 mesaj
Alıntı: mustafa2526  
asıl sen yanılıyorsun domus gribinin adı domuzlarda görülen virüsün bu virüs tipine çok benzemesinden dolayı adı domuz gribi konmuştur;)
Tamam işte ben ne yüzünden domuz gribi konmuş dedim sen bu cevabı kaana yaz o domuzdan bulaşmıyor diyor.

Banned
06-11-2009, 20:28   |  #42  
Banlandı
1,256 mesaj

Allahım ya!Domuzlardan bulaşmıyor domuzlarda görülen gribe benzediği için Domuz Gribi deniyor!!!!!

Y.İ.Ğ.İ.D.O.
06-11-2009, 20:29   |  #43  
Yıllanmış Üye
3,152 mesaj
Senden mi öğreneceğim kardeşim incelemeyi bende wikipedia'nın yalancısıyım kör değilsen görmüşsündür kocaman wikipedi'dan alıntıdır yazısını.Asıl sen incele daha domuz gribinin domuzlardan bulaşmadığına inanıyorsun.Okuda öğren bebe;

Meksika'da ortaya çıkan ve şu ana kadar toplam 81 kişinin ölümüneneden olduğu sanılan, ABD'de de 10 kadar vakaya rastlanan domuzgribinin dünyaya yayılmasından endişe ediliyor.
Domuz gribi hakkında bilinenler ise şunlar:
DOMUZ GRİBİ NEDİR?
Domuz gribi, normalde domuzlarda görülen A tipi grip virüsününyol açtığı bir solunum hastalığı olarak biliniyor ve bu hastalık hızlayayılabiliyor.
İNSANA BULAŞIR MI?
Domuz gribi domuzdan insana ve insandan insana bulaşabiliyor. Virüsekarşı insanın doğal bağışıklığı bulunmuyor. Bu nedenle Dünya SağlıkÖrgütü (DSÖ), hastalığın kontrolden çıkmak üzere olan geniş çaplısalgın olabileceği uyarısında bulunuyor.
DOMUZ ETİ YİYENLER DOMUZ GRİBİNE YAKALANIR MI?
Domuz etinin yenmesiyle domuz gribi virüsü bulaşmıyor. Virüs solunum yoluyla bulaşıyor.
BU, DOMUZLARDA YENİ GRİP TÜRÜ MÜ?
İnsanlardaki grip virüsü gibi, domuz gribi virüsü de domuzlarda süreklideğişim gösteriyor. Domuzların solunum yollarında domuz, insan ve kuşgribi virüslerine duyarlı alıcılar bulunuyor. Dolayısıyla domuzlar,virüslerin eş zamanlı bulaşması halinde yeni grip virüslerinin ortayaçıkma ihtimalini artırıyor.
DSÖ'ye göre, Meksika'da ölümlere neden olan domuz gribi virüsüA/H1N1. Bu virüs insandan insana bulaşabiliyor. A/H1N1 virüsü, insan,domuz ve kuş gribi virüslerinin karışımından oluşuyor.

Habe7.com'dan alıntıdır.

Son Düzenleme: Y.İ.Ğ.İ.D.O. ~ 06 Kasım 2009 20:31
Banned
06-11-2009, 20:31   |  #44  
Banlandı
1,256 mesaj

Sağlık Bakanlığına mı inanıcam yoksa senin saçma sapan sitelerine mi!Vikipedi'ye kafası esen birşeyler ekliyor.Sen git okulda öğren bizim okulda öyle şeyler öğretmezler.Sen hangi okula gidiyorsan orada öğren!!!BEBE!!!

Son Düzenleme: KaaN96 ~ 06 Kasım 2009 20:33
Y.İ.Ğ.İ.D.O.
06-11-2009, 20:32   |  #45  
Yıllanmış Üye
3,152 mesaj

Senden mi öğreneceğim kardeşim incelemeyi bende wikipedia'nınyalancısıyım kör değilsen görmüşsündür kocaman wikipedi'dan alıntıdıryazısını.Asıl sen incele daha domuz gribinin domuzlardan bulaşmadığınainanıyorsun.Okuda öğren bebe;

Meksika'da ortaya çıkan ve şu anakadar toplam 81 kişinin ölümüneneden olduğu sanılan, ABD'de de 10 kadarvakaya rastlanan domuzgribinin dünyaya yayılmasından endişe ediliyor.
Domuz gribi hakkında bilinenler ise şunlar:
DOMUZ GRİBİ NEDİR?
Domuzgribi, normalde domuzlarda görülen A tipi grip virüsününyol açtığı birsolunum hastalığı olarak biliniyor ve bu hastalık hızlayayılabiliyor.
İNSANA BULAŞIR MI?
Domuzgribi domuzdan insana ve insandan insana bulaşabiliyor. Virüsekarşıinsanın doğal bağışıklığı bulunmuyor. Bu nedenle Dünya SağlıkÖrgütü(DSÖ), hastalığın kontrolden çıkmak üzere olan geniş çaplısalgınolabileceği uyarısında bulunuyor.
DOMUZ ETİ YİYENLER DOMUZ GRİBİNE YAKALANIR MI?
Domuz etinin yenmesiyle domuz gribi virüsü bulaşmıyor. Virüs solunum yoluyla bulaşıyor.
BU, DOMUZLARDA YENİ GRİP TÜRÜ MÜ?
İnsanlardakigrip virüsü gibi, domuz gribi virüsü de domuzlarda süreklideğişimgösteriyor. Domuzların solunum yollarında domuz, insan ve kuşgribivirüslerine duyarlı alıcılar bulunuyor. Dolayısıyla domuzlar,virüslerineş zamanlı bulaşması halinde yeni grip virüslerinin ortayaçıkmaihtimalini artırıyor.
DSÖ'ye göre, Meksika'da ölümlere neden olandomuz gribi virüsüA/H1N1. Bu virüs insandan insana bulaşabiliyor.A/H1N1 virüsü, insan,domuz ve kuş gribi virüslerinin karışımındanoluşuyor.

Habe7.com'dan alıntıdır.

Son Düzenleme: Y.İ.Ğ.İ.D.O. ~ 06 Kasım 2009 20:33
Banned
06-11-2009, 20:34   |  #46  
Banlandı
1,256 mesaj

Şu mesajı iyice bi oku ve cevap ver!
"Sağlık Bakanlığına mı inanıcam yoksa senin saçma sapan sitelerine mi!Vikipedi'ye kafası esen birşeyler ekliyor.Sen git okulda öğren bizim okulda öyle şeyler öğretmezler.Sen hangi okula gidiyorsan orada öğren!!!BEBE!!!"

Banned
06-11-2009, 20:40   |  #47  
Banlandı
1,256 mesaj

Niye cevap veremiyorsun!!!

Y.İ.Ğ.İ.D.O.
06-11-2009, 21:09   |  #48  
Yıllanmış Üye
3,152 mesaj
Şu mesajı iyice bi oku ve cevap ver!
"Sağlık Bakanlığına mı inanıcam yoksa senin saçma sapan sitelerine mi!Vikipedi'ye kafası esen birşeyler ekliyor.Sen git okulda öğren bizim okulda öyle şeyler öğretmezler.Sen hangi okula gidiyorsan orada öğren!!!BEBE!!!"
kör benim ilk mesajımı okusaydın anlardın.Sağlık bakanlığına güvenirsen ohooo bugünde GDO(Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar)lar pazara sunuldu.Sağlık bakanlığının elinde kalan aşıları yaptırmak için böyle işlerle uğraşıyor.Bu arada benim lafımı bana satma bb

PsK_Pc_06
06-11-2009, 21:27   |  #49  
PsK_Pc_06 avatarı
Yıllanmış Üye
752 mesaj

Olmayı düşünmüyorum.Kobay olmak istemiyorum!...

PcMaKeR
06-11-2009, 21:41   |  #50  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Alıntı: uGuR.uK  
aynen öyle, zaten sebebide civa o bazı yan etkilerin. bilmiyorum hiç gördünüz mü sıvı kıvamda metalik bir element, ufak miktarlarda ve sabitken demir gibi serttir bastıramazsınız ama biraz sallayınca bildiğin su kıvamına geçer. ayrıca bu aşıların amerikada civa içermeyenleri satışta eczanelerde bile, niye bunlar bizim memlekette?
demirden sert değildir demirden yoğundur. En yoğun elementtir ve en ağır element olarak bilinen kurşunu bile kaldıracak derecede yoğunluğu vardır. en sert element karbondur: örnek elmas, hiçbir element karbonun elmas halinden(katılaşmış haline) sert olamaz. elması çelik bile çizemiyor!

Neyse kimyam iyidir biraz katkıda buluniyim dedim Uğur idare et ;)

Konuya gelirsek:
Abim sağlık memuru şu domuz giribi duyulduğundan beri ilgileniyor ve bu hastalığın daha tamamen bir antidotu yok. Üretilen aşının tam tesirleri bilinmiyor. Normal gribin bile aşısının yan etkileri var ve kaç senedir dikkatli bir şekilde kullanılıyor ki etkisi geçici.

Domuz giribinin enfoksiyonunu tam çözemediler aşısı olsa ne  olacak.
Yaptıracak olanlar uzak dursunlar. En büyük iki yan etkisi hatta bir diyelim. Felç. Ölüm yan etki değil kökten çözüm gibi birşey.

Bilmediğiniz gıdaları tüketmeyin,
Belediye otobüsünü kullananlar mümkünse yanlarında temiz bir bez bulundursunlar öksüren tiksiren olduğu anda ağzınızı ve burnunuzu kapatın. Gören sizi grip yada hasta sansın. bez bağlayıp dolaşmayında. Kanser sanıyorlar hemen yada verem hastası sanıyorlar Öyle bir ülke burası. Gribin etkisini azaltmak yada bulaşmasını önlemek için dikkatli davranın.

mümkünse burnunuzu kullanın nefes almak için. Burun ve boğaz pislikleri süzer. afedersiniz ama burnunuzdaki mukoza salgısı(halk tabiri sümük)nı devamlı temizleyin.

Benden öneriler bunlar.