ama pc maker abi mukozayı temizler sen burnun mikrop tutma özelliği kısıtlanır birde mukoza temizlendikçe temizlenmek ister (yani sürekli salgı sentezler) dolayısı ile ilerde başa çıkamassın o yüzdn mukozayla uğraşmadan sadece yeri geldiğinde hafif ıslak(nemli) bir bezle temizlenebilir(aşııya kaçmadan)
domuz gribi aşısı olacakmısınız????
ama pc maker abi mukozayı temizler sen burnun mikrop tutma özelliği kısıtlanır birde mukoza temizlendikçe temizlenmek ister (yani sürekli salgı sentezler) dolayısı ile ilerde başa çıkamassın o yüzdn mukozayla uğraşmadan sadece yeri geldiğinde hafif ıslak(nemli) bir bezle temizlenebilir(aşııya kaçmadan)
orasıda doğruda çok fazla tutmak mikrobun orda fazla kalmasına ve içeri işlemesine sebeb olur dediğin gibi fazla aşırıya kaçmamak iyidir.
Ben tedbir alma demiyorum alsanda bulaşma ihtimali var,ama almamana göre bulaşma ihtimali az olduğundan tabi ki almak iyidir ama ben almıyacam diyorum kaderde ne ise o.tmm ozaman bir ortak noktada buluşalım oda;
tedbir alınırsa bulaşma riski var ama az ancak tedbir alın mazsa bulaşma riski çok ohalde en mantıklısı tedbirini al gerisini allaha bırak o senin için en hayırlısını bulacaktır
ekliceğin bir şey yoksa bu nok tada buluştuk:)
tmm ozaman bir ortak noktada buluşalım oda;Ekleyeceğim değil de neyse nasıl sa kim nasıl isterse öyle yapsın.
tedbir alınırsa bulaşma riski var ama az ancak tedbir alın mazsa bulaşma riski çok ohalde en mantıklısı tedbirini al gerisini allaha bırak o senin için en hayırlısını bulacaktır
ekliceğin bir şey yoksa bu nok tada buluştuk:)
istediğin kadar tedbirini al virüs sana bulaştımı ölüm anıda geldimi bir şey yapamazsın.
oldu anam göz göre göre ölümü beklemek olur bu.
İyi o zaman nasıl olsa ölecez son sürat işe motorumla gitmem lazım gibi birşey oldu benim için yada nasıl olsa ölecez niye yemek yiyorsun ki gibi.
yemek yemek ayrı oluyor zannedersem,kader diyorum vücüdün gereksinimleri ayrı vücüda bulaşan grip ayrı vücüd güdülendiği zaman yemek yer,su içer ve uyur bunları yapmazsa ölür önemli olan güdüleri tatmin etmektir ama virüs'ün güdü ile bir ilişkisi bulunmuyor.
oldu anam göz göre göre ölümü beklemek olur bu.
İyi o zaman nasıl olsa ölecez son sürat işe motorumla gitmem lazım gibi birşey oldu benim için yada nasıl olsa ölecez niye yemek yiyorsun ki gibi.
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,494 mesaj
Benim staj yaptığım yerde 1 kişi domuz gribine yakalanmış, kardeşimin okulunda da çıkmış
Aşı olmazsam korunmasız olucam, olursamda ne olacağım belli değil, bilemiyorum.
Yapma yahu tırstım şimdiAraştırıp bir makale okumuştum, kanser riskini artıyormuş, felç, kalp krizi ne ararsan var anlıyacağın. Yan etkileri aşırı fazla...
Aslında kesin birşeyler belli olmadan bende olmayacağım. Herkes bu konuda tedirgin ister istemez şüpheleniyorum. Japonya'da 22 bin kişiden sadece ertesi sabah 67 kişi rahatsızlanmış, ateşlenme, havale, bilinç kaybı vs...İleride görücez neler olucak.
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,336 mesaj
Aşının gerekli olduğunu düşünmüyorum.
Geçen günlerde aşırı hastalığın tutmuştu domuz gribi şüphesiyle doktora gittim. Allahtan çıkmadı bu arada doktor epey bir bilgi verdi bize. Domuz gribinin normal gripten farkı yok. Tek farkı havadan bulaşabilmesi. Bir süre hastanede kalıyorsun. İstirahat, bol meyve ve sıvı tüketimi ve onun bir ilacı varmış ondan alıyorsun iyileşiyorsun. Öyle abartılacak bir şey değil. Ben burada eksik anlatmış olabilirim. Siz en iyisi mi gidin bir doktora sorun :)<