Sisitemimi yaklaşık 1 hafta önce ram ve ekran kartıyla güncelledim. Şöyle ki:
Güncellemeden önceki sistemim şu:
Intel Pentium 4 3.0 GHz
Kingston 2*512 MB 553 MHz DDR-2 RAM
Geforce 6600 256 MB 128 bit grafik kartı
Asus P5LD2 DDR-2 Anakart
Seagate 120 GB Sabit Disk
Windows XP SP3
Güncelledikten sonra:
Kingston 2*512 MB 553 MHz + Kingston 2 GB 667 MHz DDR-2
HIS Ati HD 4770 512 MB 128 bit
Diğerleri aynı.
Parçalar parçaları satın aldığım mağazanın teknik servisi tarafından takıldı ve bana defalarca sorduğum halde herhangi bir sorun yaşanmayacağı söylendi. Şu an sorunlar şöyle sıralanıyor:
1- Bilgisayarımın açılış hızı (Windowsun yüklenmesi de dahil[Başlangıçta 1 tane program çalışıyo zaten]) önceki sistemime göre 2 kat daha arttı.
2- İlk açılış tuşuna bastığımda çıkan siyah ekranda 3072 GB ramin yanında "Dual Channel Asymmetric" yazıyor. Önceki sistemde hiçbirşey yazmıyordu.
3- Bilgisayarı başlat-Kapat kısmından kapatırken, tam kapanıcakken mavi ekran çıkıyor ve yanlış program(donanım değil program) gibisinden uyarılar veriyor.Mecburen resetleyip tekrar kapatmaya çalışıyorum, 4-5 defa kapanırken çıkıyor, 6.da normal kapanıyor.
Not: Anakartım 667 MHz destekliyor. Oyunlar canavar gibi çalışıyor. Ancak hani bir oyunun bölümünü atlarsında öbür bölüm yüklenir ya veya oyun açılırken dosyaların yüklenmesi olur ya, işte o süre önceki sistemime göre yaklaşık 1,5 kat arttı.
Sorum şu: Bu durumlara 533 MHz'lik ramin yanına 667 MHz'lik ram takmam mı sebep oluyo yoksa asus anakarta ati takmam mı? Ya da böyle hatalar daha önce başından geçen biri varsa lütfen bana bir çözüm bulsun.