Arkadaşlar merhabalar, foruma daha yeni katıldım o yüzden konuyu nereye açıcağımı bilememiş olabilirim. Lütfen kusura bakmayın..
Ben reklam işleri ile uğraşıyorum ve genel olarak photoshop, avid liquid, 3ds max after effects, autocad gibi ağır programlar ile çalışıyorum. Şuan kullanmakta olduğum masaüstü bilgisayarım (örneğin) 3ds max'te ağır bir projede çalışırken kasılıyor, yavaş render alıyor, çok fazla fan çalıştırıyor. Ben şuan kullandığım teknolojiyi değiştirerek bir laptop almak istiyorum. Kullandığım bilgisayarın özellikleri ;
HP Workstation xw4200
Microsoft Windows XP Professional - Service Pack 3
X86 Family 15 Model 4 stepping 1 GenuineIntel 3.60 GHz - Hyperthreating
1 GB RAM - 256 MB ATI X700
80 GB SATA + 250 GB SATA + 500 GB SATA + 120 GB IDE HDD
Lacie electron22blue4 21" Monitor & Samsung SyncMaster 957MB 19" Monitor
Almak istediğim laptop HP PAVILION DV8T. Onun özellikleri ise şöyle ;
Operating system Genuine Windows 7 Home Premium 64-bit
Processor Intel(R) Core(TM) i7-720QM Quad Core processor (1.6GHz, 6MB L3 Cache) with Turbo Boost up to 2.8 GHz
Memory 8GB DDR3 RAM System Memory
Hard drive 1000GB 7200RPM SATA Hard Drive
Graphics card 1GB Nvidia GeForce GT 230M
Display 18.4" diagonal High Definition HP Ultra BrightView Infinity Display (1920x1080p)
Primary optical drive Lightscribe Blu-Ray ROM with SuperMulti DVD+/-R/RW with Double Layer Support
Personalization Webcam + Fingerprint Reader with HP Imprint Finish (Espresso Black)
Networking Intel Wireless-N Card (a/b/G compatible)
Keyboard HP Color Matching Keyboard
Primary battery 8 Cell Lithium Ion Battery
Sizce konfigrasyon değiştirmemin bana bir yararı olur mu? Render sürelerimde, kasılmalarda, PC hızında değişiklik olur mu? Birkaç kişiye danıştığımda, "Senin makinenin konfigrasyonundan daha kötü o laptop, senin Ram'in 1GB dolarken onun Ram'i 4GB dolcak" gibi şeyler söylediler. Çok düşündüm ancak bi sonuca varamadım burdaki üstadlarımıza danışma kararı aldım..
Görüş ve önerilerinizi bekliyorum,
Saygılarımla