teknisyen arkadaşlar için soruyorum çevrenizde kaç tane donanım yada IT uzmanı bayan var. servise elinde anakart ve işlemci ile birlikte gelip yaa arkadaş bios pili bitmiş işlemci sorunlu diyorsun diye sitem eden kaç bayan gördünüz..
Donanım uzmanı bayanlar..
yok soruyu neden sorduğumu merak edenler olabilir...geçen hafta bir bankaya bilimum bakım olayı için gittik o sırada atm'nin başında çalışan bir bayan teknisyen gördüm...ister istemez sohbet açıldı..hemcinslerinin bilgisayar konusunda sadece masabaşı (sekreterlik,helpdesk operatörlüğü vb.) işler yapmasından hoşnut olmadığını o yüzden bu işi seçtiğini falan söyledi... bende bu bayanla birlikte 2 tane gördüm neden donanım üzerine bu kadar az sayıda meslektaşımız var diye merak ettim...
donanımdan anlayan 4-5 kişi tanırım onlarda internet kafesi falan olan kişiler yani
evet bayanlar nedense donanıma yönelmiyorlar... Genelleme yaparsak bilgisayara da çok yönelen bayan yok. Donanımdan anlayana daha rastlamadım açıkçası...
valla hocam sadece pc yı alıp teknık servıs elemanına verenlerı gordum ama sımdı servısı acacagım bayan teknıstyen alacagım...
Calistigim masanin caprazinda onlardan bir tane var. Donanimdan anladigi yetmezmis gibi printerlardanda cok iyi anliyor. Meslektasima saygi duyuyorum bircok erkekten daha titiz davraniyorlar. Ve isleri gercekten cok temiz oluyor e buda bayan olmanin avantaji bence :D
Ben bilgisayar mühendisliğinde okuyorum, ne yalan söyleyeyim, bilgisayar programcılığı ile mühendisliği arasında fark yok gibi. donanım yok derecede az.
Ben hiç görmedim şimdiye kadar. Zaten görsem hemen yanına gider ve kendısını tebrık ederdım..
ben gördüm. bu kızların az biraz bilgisayar bilen ve güzel olanları müşteri çeksin diye satış danışmanı yaparlar, bilgisayardan iyi anlayanı da genelde çirkin olduğu için bodrum katlarda falan tamir işlerine baktırırlar. :) hatta benim gördüğüm sultan isminde bir teknik servis sorumlusu vardı yaklaşık 3 sene önce dizdiğim bir sistemde bana yardımcı olmuştu. sonrada alışverişim oldu tabi ama sonra kızın benden 4 yaş fln büyük olduğu halde bana karşı niyeti bozması sebebiyle bir daha çalıştığı yere gitmedim:)
silici06kızın benden 4 yaş fln büyük olduğu halde bana karşı niyeti bozması sebebiyle bir daha çalıştığı yere gitmedim:)
evet arkadaşa katılıyorum bilgisayardan iyi anlayan kızlar çirkin oluyor. gıhgıh:D
Razorbackevet arkadaşa katılıyorum bilgisayardan iyi anlayan kızlar çirkin oluyor. gıhgıh:gıhgıh:D bu ne abi kopardın beni
Razorbackevet arkadaşa katılıyorum bilgisayardan iyi anlayan kızlar çirkin oluyor. gıhgıh:güzellik olmayınca kendini bilgisayarlara vermişler...umutsuz vaka... sebep bu olabilir.kadınlar böyle işte hatta menopoza girince de bazıları el işlerine başlıyor...herşeyi bıraktığı için uğraşacak İŞ yok sıkılıyorlar sanırım :)