Donanımcılar Acil Yardımm!

anadolu66
30-11-2007, 15:52   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Arkadaşlar Yeni Bir Konfigirasyon Oluşturdum
Malzemeler Kalteli Olmasina Rağmen. Bazi Sorunlar Yaşiyorum.
Bord, Işlemcim,ramim Ve Ekran Kartim Yeni
Işlemcim Amd 6000, Bord Asus M3a, 2048 Ram Ve 2600 Pro Ekran Kartim Mevcut.
Kasa Cooler Master 350 W Lik Bir Kasa. Işlemim Sistemim Vista.
Sorunum şu!!!!!!

Uzun Süreli Kapali Olan Bir Bilgisayar Neden Açilişta Windows Logosunda Donma Yapar.
Elektrik Enerjisini Komple Kesmeden Ve Bir Süre Beklemeden Açilmiyor.
Kuzey Köprüsü Ilk Etapta çok Isiniyor. Cpu Tempi 37-38 Dereceyi Buluyor.
Bir Müddet çaliştiktan Sonra Normale Dönüyor.
Yani Anlayacağiniz. Pc Yi Kapattiktan Sonra Elektrikle Alakasinida Kesmem Gerekiyor.
M3a Yeni Bir Bord 1066mhz Rama Kadar Destekliyor. Daha 7 Günlük Sorun Bordla Alakali Ise Değiştireceğim. Eğer Powerla Alakali Ise Yada Başka Yöntemleri Mevcut Ise çözüm önerilerinizi Bekliyorum. şimdiden Teşekkürler.

XxXDaRKoXxX
30-11-2007, 17:32   |  #2  
Yıllanmış Üye
3,720 mesaj

Bence PSu dan PSu n işlemcin , ekran kartı vs. için iyi değil aşırı sıcaklaşma bundan kaynaklanıyor olabilir.Zaten 300W lük Psu  mayıs-haziran gibi değiştirecektin.
O sıcağa dayanamazdı ve bende olduğu gibi 80 dereceyi zorlayacaktın

450 veya 500w luk bir PSU al bence
AMa diğer arkadaşların yormunuda bekle derim.

Onlarda bence aynı yorumu yapacaktır.Soğutucu olarak HighPower-ASUS-Thermaltake gibi ünlü firmaları tavsiye ederim yanılmıyorsam HighPower ların 500+Plus modeli 92 $

Borga-x
30-11-2007, 17:42   |  #3  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj
XxXDaRKoXxX
Soğutucu olarak HighPower-ASUS-Thermaltake gibi ünlü firmaları tavsiye ederim yanılmıyorsam HighPower ların 500+Plus modeli 92 $
PSU'lar soğutucu değil darkoGöz kırpmaKahkahaKahkahaKahkaha
Bence de PSU'n yetersiz kaliteli ve gerçek değerde güç sağlayan bır urun almalısın. Hıgh power, Enermax, Tagan,Thermaltake bunun gıbı kalıtelı markalarda alırsan cok daha ıyı olur. Sakın everest ve muadıllerı gıbı PSU'lar alma sürünürsün....

XxXDaRKoXxX
30-11-2007, 19:57   |  #4  
Yıllanmış Üye
3,720 mesaj
Borga-x
XxXDaRKoXxX
Soğutucu olarak HighPower-ASUS-Thermaltake gibi ünlü firmaları tavsiye ederim yanılmıyorsam HighPower ların 500+Plus modeli 92 $
PSU'lar soğutucu değil darkoGöz kırpmaKahkahaKahkahaKahkaha
Bence de PSU'n yetersiz kaliteli ve gerçek değerde güç sağlayan bır urun almalısın. Hıgh power, Enermax, Tagan,Thermaltake bunun gıbı kalıtelı markalarda alırsan cok daha ıyı olur. Sakın everest ve muadıllerı gıbı PSU'lar alma sürünürsün....
Hadi ya!
Onlar soğutucu değil miydi?Yeni öğreniyorum.
Şaka yapıyon di mi?
benimkinin için fan gibi birşey var ya!

lujiyano
30-11-2007, 20:50   |  #5  
Yıllanmış Üye
251 mesaj

fsp de çok iyi ama.
12 volt çıkışları biri 16 diğeri 15 amper.
totalde -yani herikisi beraber 30 amperin biraz altında kalıyor.
8800gtx gibi ilerde 12 volt çıkışı min.30 amper isteyen bi ekran kartı alırsan zorlanabilir.
asus ta iki çıkışta 18 amper.
sanırım toplamda 30 amperin kesin üzerindedir.
eğer ileriye dönük dersen asus.  
yok şimdilik çok güçlü ekran kartları almayacağım dersen . fsp.  

black_flood
01-12-2007, 12:07   |  #6  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

ben sana söyleyim sorun anakartında bendede ati ipsetli yeni asus anakart var ısı sorunundan hep donma takılma vede kilitlenme sorunu var.asusun anakartları hep sorunlu garantiye yolladım bios çipini değiştirdiler 1 hafta düzgün çalıştı yine aynı sorun yişne gitii yine çip değişti ben artık her hafta garantiye yollayıp kargodan almaktan usandım kafam kızdı gitiim en adi en ucuz 35 dolarlık biostar anakart aldım birede 55 dolarlık palit 2side müthiş hiç sorun yok 2 anakartada ayrı ayrı işlemci aldım biri athlon 5200+ diğeri yeni çıkan sempron 45watt güç tüketimli tık yok canavar git o anakartı çöpe at yeni bişey al sorun kalmaz.psununda ömnrünü yiyo anakart asus olusa 450 watt psu tak yeni olay biter.

XxXDaRKoXxX
01-12-2007, 18:03   |  #7  
Yıllanmış Üye
3,720 mesaj

Bu arada farkettim anadolu66 mış Yozgatt lı mısın hemşerim?

iskay
02-12-2007, 00:47   |  #8  
Taze Üye
4 mesaj

Selam ; Senin Pc nin açılışında donma yapması güç kaynağı ve anakart değil ; Pc açılırken Setup 'a ''BİOS'' a gir TOOLS bölümünde Power Setting ayarlarına gir ve "ALTGR+CTRL+F12" tuşuna bas ve açılan pencerede Bios Flash Rom Speed yazan bölümün üzerine gel ve + ve - tuşlarını kullanarak OVC... en düşük seviyeye getir ve Bios Flash Rom Speed bölümünün altındaki Bios flash Setting ayrını Auto yerine manuel yap F10 diyerek pc yeniden başlat windows 3-4 SN içerisinde açılacaktır (AMA BİOS u ÖNCE GÜNCELLE) yoksa Flash TOOLS menüsü çıkmayabilir... Kolay gelsin!