slm.,ADSL modemim var,donanımsal olarakta FİREWALL 'lı.bunu aktif hale getireyimmi.yoksa?aktif olursa bazı sitelere giremiyeceğim söyleniyor.bir yararı olurmu?ayrıca anakart ve işlemcimde donanımsal olarak FİREWALL 'lı.
DONANIMSAL adsl GÜVENLİK DUVARI
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.faydaları var.fakat donanımsal ateş duvarını yapılandırmayı biliyorsan sorun olmaz.adsl modemlerede bulaşıp numara çeviren dialerler mevcut günümüzde.bu tip zararlıları durdurmak için donanımsal ateş duvarının açık olması gerekli.ayrıca gerekli güvenlik yazılımınıda bulundurup windows ortamından güvenliği sağlarsan bu donanımsal ateş duvarına fazla ihtiyaç duymazsın.ücretsiz yazılımları tercih etme.nedeni ise teknik destek konusunda sorun yaşayabilirsin.mcafee kullan sitemin güçsüzse güçlü ise panda nortonu tavsiye etmem ek güvenlik duvarı kullanıp yapılandırman gerekecek.pandada ve mcafee'de firewall yapılandırması otamatik olduğundan sorun çıkmaz.
İşlemcinin firewall'i olmaz, sadece bir çesit donanımsal script koruması var. Bazı viruslerin çalıstirdığı kodlara karşı bir çeşit önlem. Anakartının donanımsal firewall'ı olması iyi. Ve oldukça etkin bir firewall ve yazılımsal olmadığı için işlemciye bu konuda yüklenmez. Bazı sitelere giremeyeceğin doğru, ama o siteler mutlaka zararlı içeriği olan sitelerdir.
benim adsl modemin firewall ı aktif sitelerde sorun yaşamıyorum aktif olasındada yarar var sadece bittorent in programlarında sorun çıkarıyor
benim modemimde de aktif durumda ve çok güzel engelliyor her şeyi. ama ben şu ana kadar herhangi bir siteyi açamama yaşamadım...
selam benimde acilen yardıma ihtiyacım var bir cafe işletiyom ayrıca pc dünyasına yabancı sayılırım özetle virüslerle başım belada bir türlü kurtulamıyorum defalarda format attım bire sorunsuz çalışıyorsan ancak 4-5 gün sonra tekrar .hattın devamlı düşüyor bu kobuda yardıma ihtiyacım var ne yapmalım donanımsal veya yazılımsal ne kullanmalıyım bu hat sorunun çözmem gerek en etkili yöntem nedir
pc guardiyan diye bişey var o işe yarar mı acill cevap gerekiyor ne yapmalıyım anti virüs kullanmak programı kullanmak istemiyorum bunun donanımsal bir çözümü var mı msn v-yildiz@hotmail.com