donatılar münüsü eksik

frtnydn
19-08-2008, 16:37   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
158 mesaj

herkese iyigünler sorunum şu bilgisayardaki ses kaydedici kelime eşlem hesap makinesi gibi uygulamalar başlat donatılar altında görünmüyo bunun nedeni ne olabilir

bide disk birleştirme yapmıyo % 40 da birleştirilemiyo diyo bunun nedeni ne olabilir

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 19 Ağustos 2008 18:30
dostca
19-08-2008, 17:25   |  #2  
Yıllanmış Üye
175 mesaj

Disk birleştirmeler bazen takılabilir bazende saatlerce sürebilir bunun nedeni disk büyüklüğü ve parçalanmış dosyalardır.Biraz uzun süre beklerseniz birleştirme olabilir.
Diğer sorunuzda bileşenlerin yeniden yüklensi gererebilir.Denetim Masasından Program Ekle kaldırdan Windows bileşenlerini ekle kaldırı tıklayın orada donatılarla ilgili bölüm var olmayan bileşenin kutusun işaretleyip ileriyi tıkladığınızda bileşenler yüklenecektir bu sırada Xp Cdnizin Cd roma takılması istenebilir.
Yada masa üstünde iken XP CD sini CD rom sürücüsüne takın açılan birimde Şeçime bağlı Windows bileşenlerini yükleyi tıklarsanız aynı işi görecektir.
Kolay gelsin.

Feel Good
19-08-2008, 18:00   |  #3  
Yıllanmış Üye
2,688 mesaj
dostca
Disk birleştirmeler bazen takılabilir bazende saatlerce sürebilir bunun nedeni disk büyüklüğü ve parçalanmış dosyalardır.Biraz uzun süre beklerseniz birleştirme olabilir.
Diğer sorunuzda bileşenlerin yeniden yüklensi gererebilir.Denetim Masasından Program Ekle kaldırdan Windows bileşenlerini ekle kaldırı tıklayın orada donatılarla ilgili bölüm var olmayan bileşenin kutusun işaretleyip ileriyi tıkladığınızda bileşenler yüklenecektir bu sırada Xp Cdnizin Cd roma takılması istenebilir.
Yada masa üstünde iken XP CD sini CD rom sürücüsüne takın açılan birimde Şeçime bağlı Windows bileşenlerini yükleyi tıklarsanız aynı işi görecektir.
Kolay gelsin.
aynen katılıyorum. Ama ben genelde windowsun disk birleştiricisi deil de auslogics disk defrag kullanıyorum. O daha hızlı onu kullanabilirsin.

soulmy
19-08-2008, 18:04   |  #4  
soulmy avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,935 mesaj

Eğer birleştirme yaptığında kullanılan büyük boyutlu dosya varsa o dosyayı birleştiremez. (Örneğin DAEMON kullanıyorsan is veya brg gibi dosyaları birl. yapmayabilir.)
Bir de dosya sistemi FAT32 olan disklerde bazen birleştirme yapmayabiliyor.

inNteAcoME
19-08-2008, 18:23   |  #5  
Yıllanmış Üye
677 mesaj

xp cdnizi bilgisayara takınız seçine bağlı window bileşenleri yüklemeye basınız çıkan listede bulan bitin işarat leri kaldırınız sadece donatılar ve hizmet programları kalsın ileri diyerek kurmayı deneyiniz