Donma Sorunu! (3870)

spooky
10-09-2009, 03:37   |  #1  
spooky avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
137 mesaj

Arkadaşlar sistemimde oyun oynarken sesli donmalar oluyor. Bu donmalar oyundayken oluyor. Oyun oynarken 2 - 3saat sonra pc dıttt die kilitlenip kalıyor. Hemen reset atıp yeniden başlattığımda ekranda kareler oluşuyo, windows yazısı bulanık ve pixelli çıkıyo (yazı okunmayacak şekilde) bazen sonra yeniden reset atıyorum düzeliyor. Sadece bu sorunu oyunlarda yapıyor. Ekran kartından şüpheleniyorum ama tamda emin olamıyorum. Oyun sırasında sıcaklığını ölçemediğimden simgeye küçültüp baktığımda 70 lerde felan geziyor. Ama kartın sıcaklığına elimle baktığımda resmen cayır cayır yanıyo. Bazı oyunlardada çounlukla vpu recover hatası alıyorum ve bütün görüntü ayarlarımı sıfırlıyo. ( simgeler büyüyo felan ). Her driver versiyonunu denedim ama bi türlü çözüm bulamadım. ilk zamanlar daemon toolsda oyun kurarken donma yapıyordu. Onun nedeninin energy saver progranımdan oldunu anladım ve kaldırdım düzeldi. Sizce neyden sorun çıkaryor olabilir? Şimdiden teşekkürler…

Sistmim:
Q9400 işlemci
Ep43 – DS3L anakart
2 gb gingston hyperx ram(1066)
512 mb 3870 DDR4 sapphire ekran kartı
160 gb seagate hdd
500 watt psu
Asus Vento Ta-9A kasa

Süleyman.
10-09-2009, 03:50   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

"Everest" programını indirip sistem kararlılık testi yapın. O zaman işlemci yük altındayken sıcaklıkları görürsünüz.

WasHE
10-09-2009, 08:53   |  #3  
Yeni Üye
26 mesaj

ekran kartın çok ısınıyor. catalyst control center dan (hd 3870 destekliyor mu bilmiyorum) fan hızını arttırmayı dene. ya da catalyst den gpu saat hızını ya da ram hızını arttırdıysan daha önce onları default değere getirmeyi dene.

spooky
10-09-2009, 14:06   |  #4  
spooky avatarı
OP Yıllanmış Üye
137 mesaj

pcwizard08 de everesttede yaptım işlemcim 3.0 da çalışırken bile 45 derecede. ekran kartı o testlerde 50-60 larda geziyor. bu arada ekran kartım zaten default değerlerde. rivatuner programıyla %80 lere getirdiğimdede aynı sorunu yapıyo ve sıcaklık pek değişmio... sadece 3-4 derece oynama oluyo. şimdi sorun ekran kartındanmı yani?