arkadaşlar ilk pc mi aldım :)
amd athlon 64 x2 dual core processor 5000+(cift cekirdek) :D
asus getforce 8600 gt 512 128 bit ekran kartı
3 gb ram
240 gb hdd
işlemci mhz 2.61
bu pcde resident evil 5 oynadım oynarken 15 dk sonra 5 6 saniye kasıyor sonra tekrar güzel şekilde devam ediyor ve yine aynısını yapıyor sürekli bu böyle devam ediyor... bu kasma ekran kartının yetesizliği gibi bir durum değil ancak ekran kartının ısınmasının sebep olduğunu sanıyorum
bu pc de gta4 kurdum aynı şekilde yaptı bana bunun neden olduğunu acıklaya bilecek bilgili arkadşlar lütfen yardım edin ne yapmalıyım veya neden oldu acıklarsanız sevinirim ,
Donma sorunu Arkadaşlar ne olur yardım edin !!!
ram ve işlemcinde problem oldugunu sanmıyorum sorun senınde dedıgın gıbı ekran kartından kaynaklanıyor asırı ısınma donma ,kasma,gıbı nedenlere sebeb olabılır bır dıger ıhtımlade guc kaynagınıuzdan da olbılır yetmıyordur guc kaynagı kac watt ve ekran kaertının guncel suruculerını ındırıp kurun asagfıda verecegım lınkı ındırıp kurun bileşenlerın ısılarını kontrol ednız yapabılıyorsanız reım koyun sıteye
http://www.gezginler.net/modules ... te-edition&lid=1232
DEXTER 26 ya aynen katılıyorum.Ayrıca ekran kartının bant genişliği de çok kötü falan değil hatta standarttır ama oynadığın oyunlar için yetersiz kalabilme olasılığı var.
arkadaşlar resimleri 8 saat içinde koyacam ama bu sıcaklıkları nasıl görcez bilmiyom daha önce kullanmadım
http://www.delinetciler.net/foru ... imli-anlatimim.html
buyur kardes kullanımı cok basıt burda resımlı turkce anlatımı verılmıstır ama degerlere oyudan cıktıktan hemen sonra bakman lazı
hacı eklicem saat 19:00 gibi haberlerden sonra baq :D tmm ilgin için tşk
ısı degerlerı gayet normal gorunuyo ekran kartın 128 bit ondanda olabılır ama sen guncel drıver ındırıp kur genede guc kaynagıda yetersız olabılır kac watt cunku otnadıgın oyunların sistem gereksınımlerı oldukca yuksek oyunlar
hacı benim pc o younları havada karad denizde ve heryerde rahat oynatır ancak bu donma işi .....ladı işi
nasıl biliyon mu GTA 4 de de aynı RE5 te de aynı yani bu donanım yetersizliği ile alakalı olamaz ekran kartı şu an piyasadaki oyunlaın %80 in i calıştırır.bu ısınma işini halletmeliyim hem de cok cabuk
Yahu arkadaşım ısı değerlerin gayet normal. Bende ki laptopta nvidia geforce 6100 onboard ekran kartı var 256 mb. normal kullanımda 60 derecelerde geziyor zorlanınca 80 derecelerde. :)
Bence diğer arkadaşlarında dediği gibi senin esas problemin psu'da. En az 400 watt (gerçek) bir psu kullanmanı öneririm... Çünkü oyunların sistem ihtiyacı daha fazla doğal olarak daha fazla enerji tüketiliyor...
sobanın önüne goy çözülmesini bekle daha sonra gurumasını bekle derdim ama forumdaki arkadaşlar biraz geyik laflarıma alınıyorlar = expolorer 8 yada yedimi var benim xp dede donma yapıyordu kaldırınca donması gitti belki ondan olabilir tabiki hiç bişey işe yaramıyorsa son çare format.
hacı 230W cok ama cok düşükmüş bea şimdi bunu mu değiştircez nekadar ödemem gerekir....
hacı 230W cok ama cok düşükmüş bea şimdi bunu mu değiştircez nekadar ödemem gerekir....Tam aklımdakini söyledin... Şerefsiz satıcı o da biliyor bu psu'nun günümüzde yetersiz kalacağını ancak nette sörf ve office uygulamalarına yeteceğini... Neyse sana en az 350 watt ve üzeri mümkünse 400 watt'lık bir psu lazım (gerçek)...
Bunu tavsiye ederim :
Ama pahallı gelirse buda var (bi küçüğü) :
www.exa.com.tr/highpower/power_supply/high_power-343-10398.htmlSon Düzenleme: Boracalin ~ 03 Mart 2010 21:56
hacı buraya kadar destek olduğun icin cok teşekür ederim inşallah birgün de benim yardım edecğim bi durum olur... herkeze yardımlarından dolayı teşkürller