Kendimi bildim bileli, 33.6'lık modem dönemlerinden beri ttnetliydim :P Sonra Smile'ye geçtim bir kampanyaya denk gelip. Şimdi kampanyam bitmek üzere ve yeni bir arayışa girdim.
Bu dediğiniz Doping'e de baktım ama öyle aman aman bir fiyatlandırmaları yok hakikaten sınırsızlarda (bahsettiğim kotasız 2 ve 4 mb hatlar bu arada). 2 sene taahüt istiyorlar zaten, ki diğer tüm servis sağlayıcılar da 2 sene istekte bulunmuşlar gördüğüm kadarıyla. Şu an için Biri'nin fiyatları güzel duruyor. Ama onda da 2 sene olayı canımı sıkmıyor değil. Turknet'i zaten geçiyorum, doğru düzgün bir kampanyaları mevcut değil. Kablonette fiyatlar biraz rütuşlanmış gibi cidden, ilk etapta güzel gibi geliyor ama hem kablo modemler abartı pahalı, hem mevcut adsl modemimden ve kablosuz özelliğinden memnunum, hem de yine taahüt durumu var kampanyalarında.
Açıkcası bu firmaların hemen hepsi aynı terane malesef. Şöyle gönül rahatlığıyla seçilebilinecek fiyat avantajı olan firma hakikaten yok. Fiber optik ucuz evet, ama o da Türkiye'de sadece Turkcell fiber optik'te çalışan müdürlerin apartmanlarına bağlı sanıyorum.
Doping de bakır kabloları kullanıyor ki zaten alt yapı denilen şey de telefon kablosu olan o bakır hatlar :P Kendi alt yapısı olan şey uydunet, zaten evinize ek bir kablo bağlanmıyorsa o şirketin kendine ait hattı mattı yok demektir :) Sabit ip'ye gelirsek 2 seçenek var. Ya ttnet yanlışlıkla size sabit ip vermiştir (faturanızda göreceksiniz ekstra ücreti), ya da doping'in kullandığı ip aralıklarını kullanan çok insan yoktur o anda, çıkıp tekrar girdiğinizde boşta olan aynı ip'yi almışsınızdır. Olay ttnet hatlarındaki bir sorundan kaynaklanmıyor yani, öyle olsa ya hızınız düşerdi ya da bağlantıyı hiç sağlayamazdınız.
Son olarak Ttnet diğer servisleri yıldırmaya çalışıyor demişsiniz ancak bu noktada çok katılamayacağım size. Bakın uydunet'in kendi alt yapısı var. Ona rağmen fiyatları 5-10 lira değil, ttnetin dibinden dibinden geliyor. Diğer firmaların da çoğunun fiyatları uzun dönemlere (taahütler sonrasını hesaplarsanız) yayıldığında birbirlerinin aynıları, değiştirmek için bir çaba da sarfettikleri yok. Pasta hepsinin pastası. Dolayısıyla bu işten ttnet ne kadar sorumlu ise, smile de koçnet de turknet de kablonet de doping de turkcell de hepsi aynı oranda sorumlu kanımca...