Merhaba sistemimde şöyle bir sorun var.Herhangi bir dosyaya sağ tık yaptığımda gönder çıkıyordu , fakat artık çıkmıyor.Sistemim Vista Home Premium Sp2.Ayrıca görüntü koyuyorum
Yardım edenlere şimdiden teşekkürler
dosya üstüne sağ tık > gönder çıkmıyor
Yeni metin belgesi oluşturun. Aşağıdaki metni içine kaydedin. Uzantısını reg yapın. Çift tıklayın, evet, tamam. Çözülmezse bütün gönder menüsü gitmiş demektir. Az uğraşırsınız ama çözülür o da.
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\AllFilesystemObjects\shellex\ContextMenuHandlers\Send To]
@="{7BA4C740-9E81-11CF-99D3-00AA004AE837}"
dediğinizi yaptım fakat , kayıt defteri eklemeyi kabul etmiyor , kayıt defterinde yazdığınız yere girdim fakat en son HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\AllFilesystemObjects\shellex\ContextMenuHandlers\ bu çıkıyor altta daha gidebiliyorum fakat send to çıkmıyor , ben eklesem bunu @="{7BA4C740-9E81-11CF-99D3-00AA004AE837}" ne değeri olarak eklemeliyim.(dword , qword , dize değeri , ikili değer vb. )
Yeni anahtar oluşturun contextmenuhandlers ta. Oluşan anahtarın adını Send To yapın. Sağ tarafta anahtara çift tıklayıp değerine yazın. Yani
Varsayılan REG_SZ {7BA4C740-9E81-11CF-99D3-00AA004AE837}
şeklinde görünecek. yine olmazsa tuneup ile deneyelim. Onu da anlatayım. Takipteyim.
Tmm teşekürler ben sorunu çözdüm yazdığınız yere değerleri kendim ekledim ve çözüldü , tekrar teşekkürler
en son yazdığınızı görmedim ama tekrar çok teşekkürler , ilk önce @="{7BA4C740-9E81-11CF-99D3-00AA004AE837}" böyle denedim olmadı sonradan {7BA4C740-9E81-11CF-99D3-00AA004AE837} bunu girdim oldu , herşey için çok teşekkürler
Vista ve yedi de C:\Users\KULLANICI ADINIZ\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\SendTo klasörü gönder menüsü öğelerini içerir. Kullanmadıklarınızı elinizle silin, yeni kısayollar oluşturun istediğiniz adres için, mesela dosyayı masaüstüne göndermek için.