Dosyadan Sadece sayıları okuma..?

busra91
29-05-2011, 18:46   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
18 mesaj

Arkadaşlar proje ödevim: "Farklı 2 dosyadan SAYIları okuyacak ve toplayıp başka bir dosyaya sonucu aktaracak." ben okutma yazdırma işini yapıyorum fakat dosyadan sadece sayıları okuma işlemini yaptıramıyorum, sanırım fonksiyon falan vardım ama aradım bulamadım. C++, C sharp, php herhangi birinde bu programı çalıştırabilecek olanda gönderebilir, hoca farketmez dedi.Şimdiden teşekkürler..

-Yazdığım kodlar ama sadece tam sayıyı okumak için ne tür işlem yapmam gerektiğini bilmiyorum..

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <conio.h>

int main()
{
FILE *oku1, *oku2, *yaz;

oku1=fopen("sinif.txt","r");
oku2=fopen("oku.txt","r");
yaz=fopen("yaz.txt","w");

if(oku1==NULL || oku2==NULL)
{
puts("Dosyalardan 1'i acilamadi\n");
exit(1);
}

while (!feof(oku1) && !feof(oku2))
{
fflush(stdout);
fscanf(oku1, ??);// fscanf  dosyadan kayıt okumak için kullanılıyor
fscanf(oku2,??);
printf("\n");
fprintf(yaz, ?); // fprintf dosyaya yazdırır

} // end of eof (dosya sonu belirteci)

fclose(oku1); fclose(oku2);
fclose(yaz);

} // end of main

DarkHellKnightX
04-07-2011, 00:17   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,663 mesaj

c++ a yeni başladım fazla bilgim yok ama bu fscanf yazıdaki boşluk karakterini görene kadarki bölümü alıyor diye biliyorum yani yazı "ahmet 215" ise ahmet ve 215 şeklinde alıyor eğer bu alınan değer grubunu tek tek geçici bir char dizisine aktarırsan dizideki tüm harfleri kontrol etme imkanın olur.. bir fonksiyon yazabilirsin ör: dizideki tüm karakterlerin '0' - '9' karakterleri arsında olup olmadığına bakabilirsin. char dizisindeki tüm karakterler rakamlardan oluşuyorsa bu sayıdır... diğer bir yolda dosyayı binary olarak açıp her byte ı tek tek kontrol edip arka arkaya gelen rakam ları gruplamak...
c++ a yeni başladım aklıma bu yöntem geldi.. daha kısa yolları vardır belki bu iş için standart bi fonksiyonda vardır.. Gülümseme

DarkHellKnightX bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]