Dosyaları şifreleme

HPQ-User
31-07-2008, 13:08   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

şifreleme sormuş:
Merhaba arkadaşlar. Sabit diskimi c ve f olarak ikiye ayırdım. f'deki dosyalar kişisel verilerim ve onları şifrelemek istiyorum. Bunun yanısıra windows'tan aratıldığında bulunamamasını istiyorum. Yani mesela benim ismimi taşıyan bir resmimin olduğunu düşünelim, bilgisayarımı kullanan biri benim ismimi arattığında windows'ta bulamasın istiyorum. Bu iki isteğimi de yapabilecek bir yazılım var mı? Varsa, sizin kullandığınız ve en iyisi olduğunu düşündüğünüz yazılım hangisidir? Teşekkürler.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Toshiba Satellite serisi dizüstü bilgisayar

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.0.1) Gecko/2008070208 Firefox/3.0.1

Mustafa Akın
31-07-2008, 13:17   |  #2  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,236 mesaj

TrueCrypt. Ama yani sonra unutursan şifreyi bi daha açamazsın. Unutmam deme, bu forumda çok gördük ondan diyorum

dostca
31-07-2008, 15:00   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
175 mesaj

Lock Folder XP 3.6 diye bir program var çok basit ve kullanışlı türkçe yama desteği olan bu programı googleden aratırsan bulabilirsin yanlız şifreyi unutmaman gerekiyor istersen sabit diski istersen dosya istersen klasörü şifreleyebilirsin programa süre girersin pc nin başından kalkıp gittiğinde ayarladığın tüm verileri kilitliyor arama yaptığında verilere ulaşılmıyor.