Dosyaları tam gizleme

Mustafa Deniz
22-02-2009, 23:44   |  #1  
Mustafa Deniz avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
752 mesaj

Arkadaşlar; ben artık autorun virüslerinden çok sıkıldım ve kendimce çareler arıyorum ama takıldığım bir nokta var resimlerle anlatayım:
Bu benim usb disk içreiği ve oluşturduğum dosyalar

Bu autorun.inf dosyamın içeriği:
[autorun]
shellexecute=Autorun.bat
icon="Bluetooth.ico"

Ve buda autorun.bat dosyamın içeriği:

Buraya kadar herşey normal benim sizlerden ricam bu dosyaları öyle bir gizlemeliyimki sadece alt resimde gördüğünüz seçenekteki işareti kaldırınca görünsün.

Bunu yapmanın bir yolu varmı. bu konuyu açmamın sebebi bende gizli dosyaları göster seçeneği hep aktif ben öyle kalmasını istiyorum ama usb disk düzensiz görünüyo ve bu dosyalar el altından kalksın istiyorum.
(Autorun.bat dosyası içeriği içinde yorum yazabilirsiniz)

Son Düzenleme: Mustafa Deniz ~ 22 Şubat 2009 23:45
_cypher_
23-02-2009, 03:42   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,389 mesaj

gorunmesini istemediğin dosyaları sec hem gizli hemde sistem dosyasını sec(yanlış bilmiosam) o zmn gorunmez korunan işletim sistemi dosyalarını goster demeden

autoruna gelinnce com ve cmd tammda dll leri neden silion alamadım? + b  surucusune? içinde explorer mi war b surucu harfi yanlızca disket içindeğilmiydi yawKahkaha

Mustafa Deniz
24-02-2009, 10:07   |  #3  
Mustafa Deniz avatarı
OP Yıllanmış Üye
752 mesaj
_cypher_
gorunmesini istemediğin dosyaları sec hem gizli hemde sistem dosyasını sec(yanlış bilmiosam) o zmn gorunmez korunan işletim sistemi dosyalarını goster demeden

autoruna gelinnce com ve cmd tammda dll leri neden silion alamadım? + b  surucusune? içinde explorer mi war b surucu harfi yanlızca disket içindeğilmiydi yawKahkaha

Gizleme seçeneklerinde sistem dosyası olarak diye bir seçenek yokki.
dll dosyalarını niye sildiğimi anlatayım. flash diske bulaşan virüslerde genelde .exe .dll .cmd .com uzantılı olurlar. bunlardan exe olanı antivirüs siliyor zaten geri kalanları ise her ihtimale karşı ben sileyim dedim.
explorerde nedenmi B: olarak seçtim? Açıklayayım: disk yönet bölümünden diskimin sürücü harfini B: olarak değiştirdim (diskim Bluettoth+usb2gb özellikli disk olduğu için{Bu arada reklamda yaptım}Gülüş) çift tıkladığımda Belgelerim açılacağına kısaca flash diskime erişmek için o kodu yazdım.

Son Düzenleme: Mustafa Deniz ~ 24 Şubat 2009 14:03
Mustafa Deniz
24-02-2009, 14:02   |  #4  
Mustafa Deniz avatarı
OP Yıllanmış Üye
752 mesaj
TBCMagic
"BATCH TO EXE" dönüstürücüsü kullanabilirsin.
ilginiz için teşekkürler ama;
Bu programı denedim bu sadece bat dosyasını exe ile çalıştırıyor yani inf dosyasına gerek kalmıyor. ben özellikle autorun.inf adında salt okunur bir dosya yaptımki virüsler bu isimle kendini usb disklere atıyor. bendeki salt okunur olduğundan değişime izin verilmeyecek dolayısıyla virüs bulaşmayacak. O yüzden autorun.inf kesinlikle kalmalı
konu hakkında yeni fikri olan varmı

ahmeta03
24-02-2009, 14:38   |  #5  
Üye
89 mesaj

[?sürücü]:\attrib autorun.txt +a +s +r +h

bu işini görür mü

Mustafa Deniz
24-02-2009, 14:49   |  #6  
Mustafa Deniz avatarı
OP Yıllanmış Üye
752 mesaj
ahmeta03
[?sürücü]:\attrib autorun.txt +a +s +r +h

bu işini görür mü

Görmezmi beee çok süpersin çok teşekkür ederim dostum. Tam istediğim gibi oldu, dosyalar gizlendi. komutu böyleymiş:
Beğendim

Son Düzenleme: Mustafa Deniz ~ 24 Şubat 2009 14:50
ahmeta03
24-02-2009, 15:15   |  #7  
Üye
89 mesaj

İşine yardı ise ne mutlu bana ;)

zxsel
25-02-2009, 19:56   |  #8  
zxsel avatarı
Yıllanmış Üye
903 mesaj

tıkla ındır balbat komutlarıyla auto run vıruslerını sılmek ıcın kucuk bır komutlu dosya  ozellıkle flashbellektekı vıruslere etkılı sıler yada autorun vırusu ıcın

emın ol bunu hıcbıyerde bulamazsın

Mustafa Deniz
26-02-2009, 19:52   |  #9  
Mustafa Deniz avatarı
OP Yıllanmış Üye
752 mesaj
zxsel
tıkla ındır balbat komutlarıyla auto run vıruslerını sılmek ıcın kucuk bır komutlu dosya  ozellıkle flashbellektekı vıruslere etkılı sıler yada autorun vırusu ıcın

emın ol bunu hıcbıyerde bulamazsı

Bu amvo virüsler için etkilidir fakat burada dosya isimleri var onun için benim yapmış olduğum bat dosyası sadece uzantı içerdiğinden daha geniş bir virüs çeşitini kökünden kazır. Yinede ilgin için tşkler. sorunum virüs temizleme değil virüs bulaşmasını engellemekdi. sağol dostum yinede belki diğer arkadaşlar faydalanır.