Oncelikle merhaba modemim yeni ttnet e başvurduğumda bedava verdiler..
Modem kablosuz fakat ben kablo ile kullanıyorum.
3 kişi ortak kullanıyoruz switcher ile kablo çektik.
Download hızım 100kbps ile 200kbps arasında dolanıyor. 300 ü bulmuyor.
Öncedende 3kişi kullanırdık fakat böyle olmazdı hatta öncesinde 1mbps ye çıktığını bile hatırlarım download hızının.
Acaba download hızımın bu kadar düşük olmasının sebebi ve çözümü nedir?
Download hızım düşük . Neden ?
Pakette seçtiğiniz hız nedir?Ve hangi paket?
2 yıl kullanma şartıyla sınırsız aylık 52 tl sabit fiyat ve Huawei kablosuz modem. İlk 16 megabitdi hız sonra oturduğum bölge bu hızı desteklemiyor diye 8megabite indi.
Hocam anladığım kadarıyla net limitsiz hatlardaki yoğunluk vs etkenler hızınızı etkiler ki net limitsiz zaten size 8 mbit e kadar hız sunar 8 mbit demez:)
Ama önceden de kullanırdık böyle olmazdı demişsiniz ilk olarak ağınız kablosuz olduğu için başkası kullanıyor olabilir modem arayüzüne girip ordaki mac adreslerine bakarsanız iyi olur.
İkincisi modemde bir sıkıntı olabilir başka bir modem bulup deneyebilirsiniz.
Modem şifreli hocam başka birinin kullanması imkansız.
Yani o kadar saçma bi download hızım var ki saniyede 5 mb den düşüyor 100 kb ye. Birde saniyede 5mb yazarken kalan süreyi 100 gün veriyor; 100 kb yazarken 1 saat 2 saat vs. veriyor. Yok mu yardım edebilecek birisi :(
Dalgalı internet hızı yapılabilecek tek şey ttneti arayıp bulunduğunuz sokağın 16 mbps hız destekleyip desteklemediğini öğrenmek. Ne yazıkki paketleri veren bilgizayarcılar - ttnet satış noktaları bu konuya pek dikkat etmiyor. TTnetten gerekli bilgiyi aldıktan sonra eğer destekliyorsa sorunun ttnetten mi sizdenmi kaynaklandığını öğrenmek için arıza kaydı açtırabilirsiniz. Eğer sizden kaynaklanıyorsa bilen birinin kablo - modem ve bilgisayarınızı test etmesi gerek.
Malesef sokak 16biti desteklemediği için 8bite indirildi. Öncedende 3kişi kullanırdık ama download hızım 800 700 kbps den aşşağı inmezdi. Önceki modem daha dandik olmasına rağmen!. Etrafdan şimdi NetLimiter diye birşey duydum lütfen bilen varsa bu konuyu açabilir mi ? İndirdim fakat bir türlü beceremedim. Şimdiden çok teşekkürler.