Download Sınırlaması Getirmek İstiyorum.

HPQ-User
12-04-2008, 09:43   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

tako00 sormuş:
Benim Kendi evimde kablosuz ağ var ve komşularımda yararlanıyor.Ama 4GB Kotalı olduğu için haliyle dowload sınırlaması getirmemiz gerekiyor.yani mesela 4 kullanıcı var diyelim bunların her biri bir program sayesinde 1GB download edebilcek ondan sonra edemiyecek.Yardım edin lütfen.Şİmdiden teşekkürler iyi günler.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Intel Celeron 2.4 işlemci 256 MB DDR Ram 128 MB Geforce FX5200 Ekran Kartı 80 GB HDD

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.8.1.13) Gecko/20080311 Firefox/2.0.0.13

Alibaba
12-04-2008, 10:14   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
427 mesaj

ucuz ve kolay bir yoldan yapılamaz o dediğin. 4 kişisiniz madem sınırsıza geçin, ciklet parasına internet kullanın. herkes için eşit band ayarlaması yapmak da zordur. yani amatörce halledilebilecek kadar basitleştirilmedi henüz. bu tip dengeli tahsis işleri yapan telsiz modemler de var ama, sınırsıza bile geçmeye kalkışmadığınıza göre öyle bir maliyete hiç girmezsiniz.
bu işi yapan bir program bulsanız bile bu paylaştırma işini yapacak bir bilgisayarı modemle ağı paylaştıracak bir routerin arasına koymanız ve bir sürü ayar yapmanız gerekir.

lujiyano
12-04-2008, 10:18   |  #3  
Yıllanmış Üye
251 mesaj
Alibaba
ucuz ve kolay bir yoldan yapılamaz o dediğin. 4 kişisiniz madem sınırsıza geçin, ciklet parasına internet kullanın. herkes için eşit band ayarlaması yapmak da zordur. yani amatörce halledilebilecek kadar basitleştirilmedi henüz. bu tip dengeli tahsis işleri yapan telsiz modemler de var ama, sınırsıza bile geçmeye kalkışmadığınıza göre öyle bir maliyete hiç girmezsiniz.
bu işi yapan bir program bulsanız bile bu paylaştırma işini yapacak bir bilgisayarı modemle ağı paylaştıracak bir routerin arasına koymanız ve bir sürü ayar yapmanız gerekir.
Aynen katılıyorum..

neverofnever
12-04-2008, 10:27   |  #4  
Yıllanmış Üye
507 mesaj

BeğendimAlibaba arkadaşımıza katılıyorum ve ona katılan lujiyano'yada :) Bencede madem 4 kişisiniz sınırsız kotaya geçin.4 kişide yararlansın istediği kadar sizde yararlanın istediğiniz kadar.Vede sizin dediğiniz şeyde kolay yapılabilen birşey değil.Zaten 4gb kota yüzünden bu 4 kişide 1gb download uygulaması getiriyorsanız bence kotayı her ay geçip üzerine kota aşım ücreti falan ödüyorsunuz Kahkahayani o kota aşım ücreti ve 4gb kota parası ödeyeceğinize sınırsıza  az daha para verin her ay kota yüzünden matematik dehası olmayın :)

Banned
12-04-2008, 10:35   |  #5  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Alibaba abimize aynen katılmakla birlikte bir konuyuda açıklık getirmemiz gerekiyor. 4 GB limiti kullanmak sadece downloadla (dosya indirmeyle) olmaz. Açacağınız her yeni sayfa dinlyeceğiniz her müzik seyredeceğiniz her video bu limitten kullanır.Özelliikle msn de görüntülü görüşme kota düşmanıdır. 4 gb 4 kişilik bir guruptada hiç indirme yapmanıza gerek kalmadan zaten ayın yarısında dolmuş olur. En iyisi siz 20 ytl ye kıyıp sınırsıza terfi edin.

neverofnever
12-04-2008, 10:42   |  #6  
Yıllanmış Üye
507 mesaj

Evet,çünkü gezeceğiniz hersayfada internetle sürekli bir veri alışverişindesiniz.
Websayfasında görmek istediğiniz herşey çokazda olsa fazlada olsa veri indirmenize sebep olur.Bu 1kb bile olur ama sonuçta kotadan gider.

tako00
12-04-2008, 11:56   |  #7  
Taze Üye
7 mesaj

Arkadaşlar Sınırsıza geçmek gibi bir durumumuz yok 2 yada 3 ay sonra ne olacakları belli değil  . onun için pahalı yada ucuz bana bir yöntem yada program gösterin ... size beni yargılayın diye sormadım bu soruyu