arkadaşlar ben bir web tasarım kursunna gidyorm birçok program olacağını sanıyorudum ama sadece biraz html kodlarını birde dreamweaver öğreniyoruz..Bu bir site yapmak için yeterlimi ..başka ne gibi progralmalr öğrenmeliyim..lakın iş ilanlarına bakınca birçok program istiyrolar..bu dreamweaver tek başına yeterli değilmi .. başka hangi program gerkli ?????
Dreamweaver
bnce yeterli dreamweaver çhook güsel bi program...çhook güsel özellikleri var ama bn daha tam çözemedim... hee bide şu programı öneririm Web Page Maker V2... buda güsel bi program..
iyi bir web tasarımcısı olmak istiyorsanız,
hazırladığınız web sayfalarında iyi resimler kullanmak isteyeceksiniz; bunun için photoshop kullabilmeli,
ya da animasyolu buton vb hazırlamak isteyeceksiniz; bunun içinde flash bilmelisiniz.
Teşekür ederim her ikinizede .yanlız burda fireworks ta resim düzenleyemez mi yim ? Flash ve photoşhop olmaz ollmazlardan mı
bu Web Page Maker tam olarak işlevi ne ne yapıyor?
kullandığın program bence en iyisi ve html ise bence yeterli ama aldığın kursa iş yönüyle bakacak olursan sadece bunlar yeterli değil dreamwreaverden sonra en önemlisi grafik tasarımı yapabilmelisin yani foto shop bilgin olmalı şu zamanda web sitesindeki grafikler çok önemli bir ikincisi animasyon veya flaş yapımı bilmen lazım bunları bildikten sonra o öğrendiklerin işe yarar
kursları verirken 3 şeye endekslenirler;
dreamweaver,flash,photoshop...
Bende sana dreamweaveri önerecem.. Ama eğer ondan anlamıyorum dersen Web Page Maker ile hiç bişey bilmeden bile çok güzel Web sayfası hazırlayabilirsin... Mesea ben bir tane denedim.. Ve çok güzel oldu... Ama arkadaşların dediği çok doğru...
Dreamweaver'ı kullanmayı tam olarak bilirsen istediğini yaparsın yani yeterlidir. Çünkü çok amaçlı bir program . Ayrıca Dreamweaver'daki hazır şablonlara bağlı kalmaman çok iyi olur . Çok az sayıda ve neredeyse birbirinin aynısı tasarımlar mevcut. Zaman ayırır araştırma yaparsan (dergi,internet vs. ) çok daha yaratıcı ve güzel şablonlara ulaşabilirsin. Bende Dreamweaver'dan bağımsız 200'e yakın taslak mevcuttur.
İyi bir Web Programcısı;
Html,Asp,Asp.Net,Php,Java...
Bunları çok iyi bilmeli.Bunun yanında;
Veri Tabanı hakimiyeti üst seviyede olmalı.
* IBM DB2
* MySQL
* MsSQL
* PostgreSQL
* Oracle
* Sybase
* BerkeleyDB
* Firebird
gibi...
Bitmedi:)
Flash,Photshop ve Fireworks gibi grafik programlarına çok iyi hakim olmalı.
Türkiye'de bu işi hakkıyla yapan çok az insan var.
ssissTeşekür ederim her ikinizede .yanlız burda fireworks ta resim düzenleyemez mi yim ? Flash ve photoşhop olmaz ollmazlardan mı1.Resim boyutlarını düzenlersin,
2.Resimlerle katmanlar oluşturur, düş gücünü yeni resme aktarırsın. 5-10 resimle; katmanlar aracılığı ile tek bir yeni resim oluşturursun,
3.Resme gölgeler verebilir veya animasyonlar oluşturabilirsin,
4.Kb yüksek olan "jpg" resmi, "gif" olarak ihraç edip sayfalarında yükü azaltılmış resimler kullanabilirsin,
5.Daha bir çok işleri FW ile yapabilirsin.
6.Vektörel düzenlemeler, grafikler yapabilirsin,Yazılımı tanıdıkça ve ihtiyacın olan şeyin kullandığın yazılımda olup-olmadığını araştırdıkça gücünü göreceksin.
Kolay gelsin.
merabalar sizin bu anlattığınız bu web page maker dosyasını keydettiğimde browserde yani explorerde ne uzantısıyla açacam. html deniyorum olmuyo programda sadece kendi uzantısı var bunu açabilmek için internet explorerde ne yapmam lazım hocam.
dreamweaver la sadece statik sayfalar tasarlayabilirsin(php veya asp için sadece < açma kapama gibi işlevlerde işini kolaylaştırır. bi de yazı rengi de işine yarar) bilindiği gibi artık dinamik sayfalar önplanda statik sayfalara rabet yok yani dreamweaver bilmek sadece işleri kolaylaştırır:D:D:D:D:D
Dreamweaver sadece bir editor onun içi birşekilde web programlama dilleriyle donatılmalı.Başlangıç olarak html tabi devamında php,java gibi dillerler gerekiyor.
işin birde grafik kısmı var yani görsel olarak ortaya orjinal şeyler çıkarmak için Photoshop,Flash gibi programlarda gerekiyor...
Dreamweaver yeter de artar bile sana ben onu kullanıyorum şahsen çok memnunum...
Dw sana yeter dw ile sana bu işin sadece yazılım kısmını öğretirler yaptığın sitelerde görselliğede önem vermek istiyorsan bir kaç grafik programı daha öğrenmen gerekicek mesela ps ile fw işini fazlasıyla görücektir gittiğin kurs özel ve geniş kapsamlı yerlerdense yazılım eğitiminden sonra grafik derslerinede girersen giriş seviyesini kolaylıkla atlatır gerisi senin hayal gücüne kalır:)
selam arkadaşlar konuyla ilgili ben ve benimgibi kişileri bu konuda aydınlattıhınız için teşekkürler
Dreamweaver bir amatörün hatta profesyonellerin bile ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir program ...Ama eğer bir websitesi yapacaksan ve bunun çok güzel bir websitesi olmasının istiyorsan... Photoshop ve Flash eğitimi kaçınılmaz ;) hadi kolay gelsin..
kudosizmi tasarladınız yoksa korsannetteamKorsannet teamla biz zaten akrabayız. Onla beraber yaptık siteyi. Zaten korsannetteam da bizim şirketin ismi diyeyim sana :D
alfonso61Korsannet teamla biz zaten akrabayız. Onla beraber yaptık siteyi. Zaten korsannetteam da bizim şirketin ismi diyeyim sana :he he he anladım bnmde msnd e arkim olur m oldm
hayır sadece dreamweaver yeterli değil bende meslek lisesinde web tasarımı dalında okuyorum bizede girişte html kodlarını ayrıntılı bi şekilde öğrettiler daha sonra dreamweaver'a geçtik ve en son olarakda flash programına geçtik ama yinede bunlar bile yeterli değil çünkü iş sektöründe görsel açıdan muazzam işler isterler ama bu söylediklerim iş sektörü için geçerlidir tabikide sadece dreamweaver ile site yapabilirsin ama görsel olarak çok fazla güzel olmaz.Yani bir benzetme yapacak olursak aynı motor gücüne sahip iki araçtan estetik olarak güzel olanımı
istersin yoksa daha kötü olanımı.dreamweaver acemi kullanıcılar için tasarlanmış olup görsel açıdan da daha az seçeneği sunar.Bu dreamweaver programının yanında en azından asp-net'i öğrensen çok iyi olur çünkü bunu bilmeyene webci demiyorlar.
bir internet sitesinin dreamweaverda hazırlayabilirsin ama çok beğenilsin ilgi çeksin diyosan yeterli değil. sadece HTML kodları ile yapamayacağın bir sürü iş var, iyi derecede css bilmelisin. Daha işlevsel bir site tasarlayacaksan ASP, ASP.NET, PHP gibi web programlama dilleride bilmelisin.