driver arama çilesi

kaantalha
29-12-2012, 22:47   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj

bilgisayardan anlayan biri olarak görürler etrafımdaki insanlar her dertleri olduğunda bana gelirler buraya kadar sorun yok kapımız herkese açık ama format atmaya uyuz oluyorum tamam atarım ama driver bulmak benim için tam bir kabus yok mu bu işin daha kolay bi yolu ?

çhip10line
29-12-2012, 23:25   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 113
864 mesaj

iki yolu var...
1. format atmadan önce bütün driverların yedeğini alabileceğin sürüyle program var internette...
2. DriverPack Solution paketini indir... çoğu donanımın driverı içinde mevcut...

çhip10line bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
murat5038
30-12-2012, 02:38   |  #3  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj
Alıntı: çhip10line  
iki yolu var...
1. format atmadan önce bütün driverların yedeğini alabileceğin sürüyle program var internette...
2. DriverPack Solution paketini indir... çoğu donanımın driverı içinde mevcut...

Bu iki yolda doğru bir uygulama değil.Tavsiye etmiyorum.

murat5038
30-12-2012, 02:42   |  #4  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
6,682 mesaj

Kolay yolu var olmaz mı,Bu gelen pcler sokakdamı dağıtılıyordu bunları aldıkları yerden Sürücü dvd si vermeleri lazım vermediler ise bile Disklerden birine yerleştirilmiş bulunmakdadır.Eğer hala bulamadı isen girceksin orjinal sitelerine indireceksin adamlara Sürücü DVD si yapcaksın birdahakine böle bir derdin olmuyacak.Daha kolay yolunu beklenmez oyuncak işi değil format atıp sistemi toparlamak istemiyorsan yapmıyacaksın.

çhip10line
30-12-2012, 09:21   |  #5  
Yıllanmış Üye
864 mesaj

benim yazdığım çözümlerin neden yanlış uygulamalar olduğunu da yaz da murat adamın kafası karışmasın... yeni nesil bilgisayarların çoğunda senin dediğin gibi ne yazık ki yanında sürücü cd'si vermiyorlar... genelde HDD üzerinde recovery yada sadece driverların olduğu bir bölüm oluyor tamam buraya kadar haklısın... peki HDD bozuldu değiştirmek zorunda kaldık o bölüme ulaşılmayınca ne yapıyoruz hemen üretici firmanın web sayfasına gidiyoruz ama üretici firma ne yapmış oluyor.. yaa o donanımın üstüne 3-4 tane yeni donanım çıkarmış oluyor ve bizim aradığımız eski donanımın sürücüsünü kaldırmış oluyor yada en güncel sürücü xp-vista uyumlu oluyor... "internette istemediğin kadar laptop'ı XP'den Win7'ye çevirdim ama driver bulamıyorum konu başlıklı forum konusu var.."  hal böyle olunca ne yapıyor kullanıcılar alternatif yollar deniyorlar... driver solution bu alternatif yollardan bence en iyisi, yada chipset bilgilerini gösteren programlar kurup üreticinin sitesinden değilde başka driver sitelerini alt üst etmek durumunda kalıyorsun.. 

benim senin verdiğim cevaptan anladığım küçümsemek gibi olmasın..forumda doğru cevaplar veren iyi bir katılımcı olduğunu düşünüyorum ama şimdiye kadar seni gerçekten zorlayacak buna benzer bir durumla karşılaşmamışsın yoksa konuyu açan arkadaşın çektiği çileyi daha iyi anlardın...

çhip10line bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
kaantalha
30-12-2012, 14:22   |  #6  
OP Taze Üye
12 mesaj

cok teşekkür ederim çhip10line 

ayrıca 2. yazdığın yazıda %100 haklısın

murat5038
30-12-2012, 14:36   |  #7  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
6,682 mesaj
Alıntı: çhip10line  
benim yazdığım çözümlerin neden yanlış uygulamalar olduğunu da yaz da murat adamın kafası karışmasın... yeni nesil bilgisayarların çoğunda senin dediğin gibi ne yazık ki yanında sürücü cd'si vermiyorlar... genelde HDD üzerinde recovery yada sadece driverların olduğu bir bölüm oluyor tamam buraya kadar haklısın... peki HDD bozuldu değiştirmek zorunda kaldık o bölüme ulaşılmayınca ne yapıyoruz hemen üretici firmanın web sayfasına gidiyoruz ama üretici firma ne yapmış oluyor.. yaa o donanımın üstüne 3-4 tane yeni donanım çıkarmış oluyor ve bizim aradığımız eski donanımın sürücüsünü kaldırmış oluyor yada en güncel sürücü xp-vista uyumlu oluyor... "internette istemediğin kadar laptop'ı XP'den Win7'ye çevirdim ama driver bulamıyorum konu başlıklı forum konusu var.."  hal böyle olunca ne yapıyor kullanıcılar alternatif yollar deniyorlar... driver solution bu alternatif yollardan bence en iyisi, yada chipset bilgilerini gösteren programlar kurup üreticinin sitesinden değilde başka driver sitelerini alt üst etmek durumunda kalıyorsun.. 

benim senin verdiğim cevaptan anladığım küçümsemek gibi olmasın..forumda doğru cevaplar veren iyi bir katılımcı olduğunu düşünüyorum ama şimdiye kadar seni gerçekten zorlayacak buna benzer bir durumla karşılaşmamışsın yoksa konuyu açan arkadaşın çektiği çileyi daha iyi anlardın...

PCnet Sitesinde yazdıklarımı arayabilirsiniz ve tecrübeli biri oalrak bunu yazıyorum pcnette çok bu konularla uğraştığım için bulamadığım Driver yokdur.Sorunun cevabı ise Eski driverleri windows otomatik olarak tanımakdadır her sisteminde.

Tavsiye niye etmediğimi kısaca açıklıyayım(pcnette bu konu yüzünden çok kişiyi azarlamışımdır MODlarda dahil)Driver solition dediğin gibi her sürücüyü bire arada bulundurduğu için YAnlış sürücü yükleyebiliyor(çoğunlukla)ve bu haliyle donmalar mavi ekranlar hatta rootkit tehdidi bile mevcut.

2.Driver arama siteleri :İyi bir araştırır isen Donanım kimliklerinden birini yazıp bir siteye gir Altında o donanım kimliğini, kullanan birçok firma ve donanım üreticisi var.Bu haliyle aynı isimde birden çok kimlik demekdir ve yanlış sürücüyü vermek marka ve doğru kimliği vermediğinde Driver ya yanlış olduğundan kurulmuyor yada birçok hata ile karşılaşmasına neden olabiliyor(Bazı hataları göremiyorsunuz sistem doğru işlediğini sanıp windowsu kullanmaya devam ediyorsunuz.)

murat5038
30-12-2012, 14:37   |  #8  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
6,682 mesaj
Alıntı: kaantalha  

ayrıca 2. yazdığın yazıda %100 haklısı

Gerekli açıklama Yukarda yapılmışdır, kullanıp kullanmamak size kalmış.Bozuk pc verip göndermek istiyorsanız size kalmış.

çhip10line
30-12-2012, 16:23   |  #9  
Yıllanmış Üye
864 mesaj

ayrıca 2. yazdığın yazıda %100 haklısı

rica ederim kaan yardımcı olabildiysem ne mutlu bana...

murat sende kendi açından haklı olabilirsin...windows çoğu driverı tanıyor ama iddaa ettiğin gibi driver solution kadar yanlış driverlar kuruyor...bunun en çok karşılaştığımız örneği ekran kartları windows'u kurduktan sonra çoğu ekran kartı tanınmış olarak görünür hatta donanım isminin sonunda (windows version vb. yazılar olur) ama o ekran kartından tam performansı almak için mutlaka kendi sürücüsünü yüklemek gerekir..bu basit örnek bize windows'un otomatik yüklediği çoğu driverında aslında driver solution'da olabileceği gibi hatalı sürücüler yükleyebileceğinin kanıtıdır.. burada iş kullanıcıya düşüyor.. dediğin gibi yanlış sürücü yüklemeden dolayı bilgisayar tutarsız çalışıyorsa tutarlı hale getirmek için kullanıcı araştıracak işin doğrusunu öğrenecek beceremeyecek kadar bu işlerden anlamıyorsa anlayan birine havale edecek...

kaantalha
30-12-2012, 17:40   |  #10  
OP Taze Üye
12 mesaj
Alıntı: murat5038  
 Gerekli açıklama Yukarda yapılmışdır, kullanıp kullanmamak size kalmış.Bozuk pc verip göndermek istiyorsanız size kalmış.

tamam murat doğru söylüyo olabilirsin sana yanlışsın demiyorum da yukarıda orjinal sitesinden indir demişsin ama bazen bilgisayar toplama oluyo. o zaman nasıl anlıcam ethernet kartının modelini filan bazen aygıt yönticisinden göstermiyo. bilgisayarın içini açmam gerekicek ozaman bu iş kolay bi iş olmaktan cıkar.

k. bakmayın bu konuda cahilim. belli oluyodur zaten

murat5038
30-12-2012, 18:02   |  #11  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
6,682 mesaj

tamam murat doğru söylüyo olabilirsin sana yanlışsın demiyorum da yukarıda orjinal sitesinden indir demişsin ama bazen bilgisayar toplama oluyo. o zaman nasıl anlıcam ethernet kartının modelini filan bazen aygıt yönticisinden göstermiyo. bilgisayarın içini açmam gerekicek ozaman bu iş kolay bi iş olmaktan cıkar.

k. bakmayın bu konuda cahilim. belli oluyodur

Driver tanıma araçları boşa durmuyor aida64 ile girersin hangi sürücü sorunlu ise sürücü yüklü olmasa bile adını söylüyor hangi firmaya ait olduğunu vs.Sende anakartın sitesinden veya üreticisinden gidip aynı modeli kusursuz şekilde yükleyebilirisin.

not: bu tür driver bulucuları pcnette çok tavsiye eden vardı ve hepsini temizledim oradan ve bilgisayar arızaları aynı kullanıclardan azalmaya ve sorunları oluşmamaya başladı.Driver değişik sorunları beraberinde getirebildiği için ekran kartı driveri mesela yüklersin herhangi bir program o sürücüyü kabul etmeyipbaşka bir programın açılmamasına sebep verebilir örneğini çok gördük pcnette ve mod bile yanlış sürüüc verip bir kullanıcının az kaldı pcyi çökertiyordu son anda yetişip yüklememsini ve başka bir sürücü ve hotfix verip pcye girip düzelttim.yanlıuş hatırlamıyorsam 4000 veya x1550 seriis ati ekran kartınbdan biri idi anakart onboard ekran kartı sanıp onun hotfix ve driveri veriyordu ancak harici bir karttı bu gibi durumlara dikkat etmek gerek.Bu forumdada azda olsa çoğalmaya başladı verenler bu gibi driver bulucuları ama imdi ses çıkartmıyorum fazla ne zaman bilgisayarları birinin arıza verirse ozamn başlıyacam engellemeye.

Kapalı Hesap (172709)
30-12-2012, 21:05   |  #12  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 48
2,757 mesaj

murat5038'zin dedikleri en iyi yol Driverlar için.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (247304) ~ 30 Aralık 2012 21:05
Kapalı Hesap (247304) bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
kaantalha
31-12-2012, 02:08   |  #13  
OP Taze Üye
12 mesaj
Alıntı: murat5038  
Driver tanıma araçları boşa durmuyor aida64 ile girersin hangi sürücü sorunlu ise sürücü yüklü olmasa bile adını söylüyor hangi firmaya ait olduğunu vs.Sende anakartın sitesinden veya üreticisinden gidip aynı modeli kusursuz şekilde yükleyebilirisin.

not: bu tür driver bulucuları pcnette çok tavsiye eden vardı ve hepsini temizledim oradan ve bilgisayar arızaları aynı kullanıclardan azalmaya ve sorunları oluşmamaya başladı.Driver değişik sorunları beraberinde getirebildiği için ekran kartı driveri mesela yüklersin herhangi bir program o sürücüyü kabul etmeyipbaşka bir programın açılmamasına sebep verebilir örneğini çok gördük pcnette ve mod bile yanlış sürüüc verip bir kullanıcının az kaldı pcyi çökertiyordu son anda yetişip yüklememsini ve başka bir sürücü ve hotfix verip pcye girip düzelttim.yanlıuş hatırlamıyorsam 4000 veya x1550 seriis ati ekran kartınbdan biri idi anakart onboard ekran kartı sanıp onun hotfix ve driveri veriyordu ancak harici bir karttı bu gibi durumlara dikkat etmek gerek.Bu forumdada azda olsa çoğalmaya başladı verenler bu gibi driver bulucuları ama imdi ses çıkartmıyorum fazla ne zaman bilgisayarları birinin arıza verirse ozamn başlıyacam engellemeye.

şimdi anladım cook teşekkür ederim yardımcı olduğun için