arkadaşlar driver konusunda sorunları olanlar ve bu sorunlara cevap şeklinde bir konu oluşturmak çok faydalı olacak bence. öncelikle cbox despina d600 e hem xp hem win7 kurdum xp tarafında bütün driverlar sorunsuz gözüküyor ve herhangi bir ses dosyası yürütüldüğünde yürütüldüğü de gözüküyor ancak sesten eser yok bu ne ya (xp de sorun yaşıyorum)
driver sorunları ve çözümleri
ses kartını tekrar kurdum tekrar kaldırdım sonra web sitesinden indirdim yeni versiyonu vardır diye ama yine de olmadı ilk defa bir sorunu halledemedim
Benim genelde karşılaştığım bir sorun olabilir mi diye düşünüp internette modeli inceledim ATI nin hd ses driverlerı bulunmakta ve driverını yükleyince geçerli ses aygıtı olark windows onu görebilmekte.. Acaba dediğim gibi birşey olmuş olabilir mi size de , denetim masasından ses aygıtlarına bakıp inceleyebilir misiniz gerçek ses kartını mı yoksa dediğim türde bir şeyi mi görüyor?
baktım driver ayrıntılarında başka ses aygıtı yok driver da tanınmış windows tarafından tabi xp ama ses çıkmıyor win7 de sorun yok
1) pc yi driver kurduktan sonra yeniden başlattınmı
2) denetim masasında ses ayarları kısmında varsayılan aygıt olarak bu kartın sectin mi uzun süredir xp kullanmadıgımdan tam olarak hatırlayamadım menusunu ama orda oyle bı secenek olması lazım ses ayarlarında özellikle buna mutlaka bak
3)iki işletim sistemin de de ses yoksa baglantıları bi kontrol et
win7 de sorun yok sadece xp de var acaba win7 biosdan sesi kendine mi yönlendiriyor anlamadım deneyimsiz değilim 3000 e yakın bilgisayar teknik servisi yaptım driverları kurduğumda mutlaka baştan başlatırım üşenmem yani
önceki driveri bir kaç sefer kurup kaldırdım yani önceki de sonraki de olmadı herhalde win7 le bir ilgisi var
İyi günler arkadaşlar. Bu başlığın açılması iyi olmuş. Benim sorunum da sanırım driver ile ilgili. Bilgisayarıma format attım. Windows xp professionel sp3 (perfect diyede geçiyor). Hata şu:
Catalyst Control Centre: Host application has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience. Ayrıca belirteyim. Formatta sonra herhangi bir şey yüklemedim. Acaba yardımcı olabilrmisiniz?
arkadaşım o windowslar modifiye windows oluyor sana tavsiyem onları kullanma kendileri virüs gibi davranıyorlar zaten microsoft onaylı olmayan driverlar var hem de yüklüce yani windowsla ilgisi yok iyisi mi orjinal windows kur ve üreticinin verdiği driverları kur kolay gelsin
Teşekkür ederim bunu bilmiyordum. Zaten ben orijinal windows 7 ye geçiş yapmayı düşünüyordum elime bu dvd geçince formatlamıştım. Driver sorununu da anladım. Dediğin gibi gerçekten otomatik kurulanı kaldırdım. Kendi bilgisayarımla verileni kurdum düzeldi. Ama yine de windows 7 ye geçicem tekrar tşk:)