driver sorunu

HPQ-User
21-05-2010, 06:30   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

salih sormuş:
sorunum şu ki: bu bilgisayarda windows 7 var ve aşırı derecede yavaş. xp yüklemek istiyorum ama driver'larını bulmadan yüklemek istemedim. kime sorduysam yeni bilgisayarlar xp kabul etmiyor veya kabul etse de driver'ları yok, bulamazsın diyorlar. ne iştir anlamadım. xp yüklemek istiyorum, yardımcı olursanız sevinirim.
ve bir de format attıktan sonra anakart-ses-ekran kartı driverlarını yüklüyoruz, bunlardan başka bir driver falan yükleniyormu? kolay gelsin

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows 7
Sistem Özellikleri:
toshiba satellite a500 19 w psar3e var.
anakartı öğrenmek için cpuz programında :
manufacturer=toshiba
model=kskaa
chipset= intel gm45/gm47
southbridge=82801ım (ıch9-m) bunlar yazıyor. anlayamadım anakartın hangisi olduğunu.
ekran kartı ise: nvidia geforce gt 230m
ses kartı ise : realtek hıgh definition olması lazım

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; tr; rv:1.9.2.3) Gecko/20100401 Firefox/3.6.3

Huzzia
22-05-2010, 13:12   |  #2  
Huzzia avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
144 mesaj

Ben hiç duymadım yeni bilgisayarların xp kabul etmediğini anakart ekran kartı ve ses driverlarından başka web cam gibi başka bir ek parçanız yoksa başka driver yüklemenize gerek yok...

kyotoprotokolü
22-05-2010, 22:09   |  #3  
kyotoprotokolü avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,327 mesaj

Alakası bile yok. üreticinin sitesine girin. Xp direverlerini rahat bulursunuz. Belki windows 7 bulamaazsınız. Çünkü o yeni bir işletim sistemi. Bulunmayacak varsa o da Windows7 için olanıdır. Fakat artık Windows7 için de hemen hemen hepsinin driverler'ı bulunuyor.

mancukya
23-05-2010, 00:41   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

O serideki bir bilgisayarin agir olmasina imkan yok eger kasiliyorsa sebebi baska birseyden kaynaklidir
Makineyi ne zamandir kullaniyorsun ve Win7 ilemi geldi sizmi kurdunuz ayrica  win7 ile xp arasinda o tarz makinede hiz farkida göremezsin detayli bilgi vermelisin aldiginda öylemiydi sonradanmi oldu ne kadardir makine elinde falan.