Selam arkadaslar herkese iyi günler. Şimdi benim amd2 +3800 işlemcim asus M2A-VM bir anakartım 80 gb hardiskim aopen 350 waat bir kasam ile HI-LEWEL marka 1gb 800 mhz ramli bir pcim war. Harici ekran kartı kullanmıyorum. Ben gecenlerde aynı model aynı marka aynı frekansta bir ram daha aldım dual channel daha hızlı çalışsın diye. Ama pcye montajını yaptığımda 1 Uzun 2kısa uyarı sinyali alıyorum biostan ve monitöre hiç görüntü gelmiyor. Yeni aldığım ramdemi sorun war acaba diyerek tek başına pcye takıyorum sorunsuz çalışıyor. Farklı slotlarda farklı denemeler sonucunda dual channel olarak taktığımda pcnin acılmadığını anladım. Şuanda tek kanal olarak ramlerimi kullanıyorum. Anakartın dual channel destegi olmasına rağmen neden bu özelliği kullanamıyorum. Acaba anakartım ile ramlerim arasında bir problemmi war?
Dual Channel Problem
google da 1 uzun 2 kısa için ekran kartı hatası yazıyo.
bios güncellemesi yap bide bakalım.
bende baktım ona ekran kartı hatası çıkıyorda zaten ekran kartım yok onboard kullanıyorum, sorumdada belirtmiştim zaten. Bir arkadas amd anakartlar ddr2 ramlari dual çalıştırmaz dedi ama ne kadar dogru bilemiyorum. Sanırım bu konu hakkında kimsenin bir bilgisi yok. Soruyu cevaplaya bilen çıkmadı hala, veya bir önerisi olanda yok.
blackhawkmilan31bios güncellemesi yap bide bakalım.bunu yaptınmı
ewet bios güncellemesi yaptım sonuc aynı
amd lerde dual çalışmaz diyen bu işten anlamayan kulaktan dolma haberlerle bilgilenen bir kişi dual için aynı renk kombinasyonundakı slotlara takman gereklı olmazsa bir de farklı slotlarda dene o zaman sibgle olarak çalışcakmı yine calışmazsa anakartında problem var demektır amd de intelde farklı frekanstaki ikili veya daha 4 lü takılam ramlerde en düşük mhz değeri ne ise ona göre ayarlar çakışma olmasın diye