Arkadaşlar ben geçen günlerde Msi 6850 Cyclone ekran kartı aldım 600 Watta 80+ verimlilik psu aldım oyun oynamak için çoğu oyunu ultra grafikte oynasamda işlemcim bazen yetersiz kalıyor ben daha önce hiç overclock yapmadım overclock yapmak istiyorum acaba bunu bana resimlerle yada bi video ile öğretebilecek varmı?
Dual-Core E5300 2.60Ghz Overclock
kardeş şu video bayağı yardımcı olur sana o işlemciyi 3ghz in üzerine çıkarsan bile yeterlidir..
FSB Frequencyi kaca cikarayim ayrıca bu DRAM frequencyide neye göre hangisini secicem :) yardım edersen sevinirim
FSB:320ye cikarsam yetermi
şu an pc nizde takılı olan ramlerin frekansı neyse onu geçmemeye çalışın çünkü fsb arttığında dram frequency de artar bunu manuel olarak arttığı zaman elle normal değerin bi alt kademesine indirin.. fsb arttırımına gelirsek 10-20 fps aralıklarında arttırın ama bu arada sıcaklıkları ve stabilite testlerini gözden geçirin.. stabilite testi için prime95 çok uygundur sıcaklıklara da AİDA64 veya speedfan ile bakabilirsiniz..
Dostum sisteminle ilgili hiçbir detayı söylememişsin. Ramlerin profilinde yazmıyo. İşlemci soğutucun var mı bilmiyoruz. Anakartının voltaj arttırma imkanı var mı hepsi muamma. Tahminimce söylediklerimin hiçbiri yok ona göre oc öneriyorum.
Bi kere o işlemciyi 320 FSB'ye çıkarmak bir hayal. 2.6Ghz'lık bir işlemciyi 4.15Ghz'a çıkarabilmek sana mantıklı geliyomu? İşlemciye voltaj vermeden 266FSB'ye bile çıkaramazsın. Anakartınında bu imkanı yok zaten.
Resim yada videoya gerek yok sana direk nasıl olacağını yazayım:
Oc için önncelikle biostan FSB/DDR oranını 3/2.5 (666Mhz) olarak ayarla. PCI hızını 100'e sabitle sonra adım adım FSB yükselt. Sistemin açılmadığı FSB değerini bul. Bu değerin altında bir değerde çalıştırabilirsin İşlemcini. Tahminimce 240Mhz FSB ile sistemi 240X13=3.12Ghz işlemci hızı, 240X4=960Mhz FSB ve(240X4)/1.2=800Mhz ram hızında çalıştırabilirsin. Soğutucusuz ve voltajsız bu hızın üzerine çıkabileceğini sanmıyorum.