merhabalar
Dual DDR2 destekleyen anakartlarda 1(örneğin 512 MB)tane yerine 2 tane 256 MB ram kullanıldığında birim zmandaki veri alış-verişi artar. öyle değil mi?
sorum şu.
Dual DDR2 şeklinde konumlandırılmış bir anakartım var. şimdilik 2 tane 256 Ram aldım. toplam 512 Ram var. ancak ilerde 1 tane 512 MB ram alıp taktığımda anakartım nasıl çalışır. Dual DDR2 şeklinde mi yoksa normal DDR2 şeklinde mi?
tavsiyeleriniz nedir?
Dual DDR2 (Çift kanal DDR2)
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.tek halde takılınca normal şekilde çalışır...
CHIP TEST Merkezinden Aytun Çelebi öncelikle hoş gelmişsiniz...Size şunu sölemeliyim ki DDR 2 destekleyen bir anakarta 2 tane 256 ram almak yanlış bir tercih bence...Zira böle yaptığınız zaman ileride upgrade yaparken slot sorunu çekmeniz muhtemel...İlk başta bir 512 almak ve daha sonrada bir 512 almayı beklemek daha mantıklı olurdu...Ayrıca dediğiniz kombinasyonda ramler single channel çalışacaktır...
sen sunu demeye calışıyosun sanırım 512 ile 256 256 ile 256 da oldugu gibi sorunsuz bi şekilde dual ddr2 şeklinde mi calışır evet öle calışır bildigim kadarıyla ama 512 yi 256 gibi kullanır yani iki tane 256 kullanmakla 1 tane 512 1 tane 256 kullanma arasında fark yoktur ama hızları da tabi aynı olmalı biri 400 se diğeri de en azından ben böle biliyorum.