Duke Begins: İşin içinde bir Duke daha var

CHIP Online
19-07-2009, 16:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bugüne kadar pek çok iptal edilmiş oyun gördük; ama Duke Nukem cephesinde yaşananlar bambaşka...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/duke ... daha-var_14029.html

Resimlerle: Duke Nukem Forever'dan son ekran görüntüleri

Duke etrafındaki kaos büyümeye devam ediyor: Bir yandan 3D Realms geliştiricileri yeni ekran görüntüleri yayımlarken, diğer yandan yayımcı Take Two farklı bir şikayet ile cevap veriyor. İşin ilginç tarafı ise şikayet için sunulan belgelerde bir Duke Nukem ön hikayesine dair ilk detayların ortaya çıkması oldu.

Bilgilere göre Duke Nukem serisinin ön hikayesini anlatması düşünülmüş oyunun ismi "Duke Begins" olacaktı ve Gearbox Software tarafından geliştirilecekti. Hatta oyunun önümüzdeki sene piyasaya sürülmesi planlanıyordu.

Fakat oyunun geliştirme süreci kısa bir süre önce Take Two tarafından durduruldu. 3D Realms, Take Two'yu bu yüzden suçluyor; çünkü oyunun piyasaya çıkmasıyla firmanın (3D Realms) elde edebileceği satış gelirini engellediğini düşünüyor. Duke geliştiricileri, Take Two'nun Duke Nukem Franchise haklarını ucuz bir meblağ karşılığında elde etmek için geliştirici stüdyonun iflasını provoke ettiğini iddia ediyor.

Gittikçe daha da karmaşıklaşan yasal anlaşmazlıklar pek de çözüleceğe benzemiyor; ama sürekli yayımlanan yeni ekran görüntüleri hala 3D Realms'in Duke'ü geri getireceğine dair umut beslenmesine sağlıyor.


Tüm konu: Duke Begins: İşin içinde bir Duke daha var

Resimlerle: Duke Nukem Forever'dan son ekran görüntüleri

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Duke Nukem Forever'dan umudunuzu kestiniz mi?

Fattur
19-07-2009, 23:54   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

var :)