Dünyadakiler yetmedi, Ay'a reklam alıyorlar!

CHIP Online
22-07-2009, 12:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Bir grup uyanık girişimciden akla hayale gelmeyen bir öneri: Reklamınızı Ay'a yazalım...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/duny ... liyorlar_14117.html

Resimlerle: Ay'a ayak basışın 40. yılında özel kareler

İlk başta kulağa bir şaka gibi gelebilir ama görünüşe göre bir grup insan bu konuda oldukça ciddi. En azından bu konuda oldukça çaba sarf etmişler ve kendi reklamlarını ve internet sitelerini bile hazırlamışlar. MoonPublicity adlı firma kendi geliştirdiklerini iddia ettikleri özel bir teknoloji sayesinde Ay üzerine kendi reklamınızı yazmanızı sağladığını öne sürüyor.

Tabii ki bu o kadar da kolay bir iş olmasa gerek. Çünkü Ay üzerine istediklerini yapabilmeleri için önce NASA ve büyük uzay araştırmaları birimlerini ikna etmeleri gerekecek. Ama yine de siz Ay üzerine reklam vermeyi düşünecek olursanız şu adresten MoonPublicity'nin sitesini ziyaret edip, çok özel reklam fırsatlarından faydalanabilirsiniz.

Tüm konu: Dünyadakiler yetmedi, Ay'a reklam alıyorlar!

Resimlerle: Ay'a ayak basışın 40. yılında özel kareler

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Ay'da reklam yapılabilir mi? Buna izin verilir mi?

PrQmatHeuS
22-07-2009, 12:33   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
280 mesaj

Ay'a yazmak mı. Bir de NASA'dan izin alıyorlar sanki 'Ay' onların tapulu malları:D Şaka bir yana öyle bir teknoloji varsa da olacağına inanmıyorum. Kirletmediğimiz bir ay kalmıştı hani.

Son Düzenleme: PrQmatHeuS ~ 22 Temmuz 2009 12:35
TuncaBozkurt
22-07-2009, 12:47   |  #3  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

Yapılır da saçma değil mi biraz? Teleskopla bakınca mı göreceğiz o reklamları? Tamam, Dünya-Ay arasında gidiş gelişler çok daha fazlalaşınca belki işe yarar. Ama şu anda ı-ıh.

a.ozcan
22-07-2009, 13:30   |  #4  
a.ozcan avatarı
Yıllanmış Üye
1,013 mesaj

İnsanoğlu nelere kadir yah bi reklam vermediğimiz ay verdi onada veriyorlarya ama NASA verdirmez bence.

OnlyMann
22-07-2009, 13:35   |  #5  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

ayda insan sayısının çok olduğunu ben mi duymadım. bir orası kalmıştı ya içine edilmeyen. muhtemelen reklam işini de abarttılar. reklam yazdırma ile sanırım mekik fırlatma gibi bir süreliğine dikkatleri üzerlerine çekmeyi planlıyor olabilirler. Yapılabilir NASA nın mı malı ki izin vermesin. Hadi belki reklam yapacağız geçerken bizi de aya bırakın derlerse onlarda en fazla yer yok bir sonraki mekikle ancak diye itiraz edebilir. Adamlar belki de insanların dışında canlılara reklam vermeyi de düşünebilirler. Yoksa gelen geçen mekikler için uydular için olmaz sanırım.

ParanoiD
22-07-2009, 14:04   |  #6  
ParanoiD avatarı
Yıllanmış Üye
1,900 mesaj

İzin verilecegini sanmıyorum.