Dünyanın en büyük PC üreticisi Vista'dan kaçış

Esc
13-09-2008, 23:36   |  #1  
Esc avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
109 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Dünyanın en büyük PC üreticisi, Vista'dan kaçış planı mı üretiyor
BusinessWeek'de yer alan bir habere göre, Hewlett Packard Linux tabanlı, geniş kitlelere ulaşacak bir işletim sistemi üzerinde çalışıyor

BusinessWeek'in bu haftaki sayısında yer alan bir makaleye göre, dünyanın en büyük PC üreticisi konumunda bulunan Hewlett Packard; kitle kullanımına yönelik bir işletim sistemi geliştirmenin yollarını arıyor.

HP'nin içinden alınan ancak firma tarafından resmiyete kavuşturulmayan bilgiye göre, Linux tabanlı ve sıradan kullanıcılar tarafından da rahatlıkla kullanılabilecek bir işletim sistemi geliştiriliyor. Her ne kadar HP resmi ağızlarla bilgiyi doğrulamamış olsa da, firmanın TouchSmart PC ailesi için kendi geliştirdiği dokunmatik arayüzü referans alındığında, bu hamlenin "söylentiden" ibaret kalmayacağı da düşünülebilir.

HP'nin Kişisel Bilgisayarlar grubu CTO'su PhilMcKinney'in firmanın böyle bir çözüme sıcak baktığını inkar etmediği, ancak böylesi bir iş için çok büyük bir Ar-Ge maliyeti gerekeceğini ve bunun pek de efektif olmadığını düşündüğünü belirtmesi ise, söylentinin en azından yönetim kurulunda tartışılan bir konu başlığı olduğu düşüncesini güçlendiriyor.

Gerçekleşsin ya da gerçekleşmesin, dünya'nın Microsoft yazılımlarını dolaylı da olsa en çok satan firması olan HP'nin bile alternatif bir arayış içerisinde olması yazılım tekelinin öyle ya da böyle kırılacağı düşüncesini ortaya koyuyor. Her ne kadar firmadan resmi bir açıklama gelmemiş olsa da, özellikle Netbook sınıfında üretilen ürünler için Windows alternatiflerinin pek de performans vermediği, eninde sonunda firmaların Linux tabanlı işletim sistemlerine yönlenmek zorunda olduğu gerçeğini herkes kabul ediyor.

şafak89
14-09-2008, 03:23   |  #2  
şafak89 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
2,522 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

vistayı artık kimse istemiyo :)