Dünyanın en tehlikeli 10 virüsü

CHIP Online
01-09-2008, 23:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

CHIP Online, şirketleri büyük zarara uğratan Dünyanın gelmiş geçmiş en tehlikeli 10 virüsünü şeçiyor

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Duny ... 10-virusu_8489.html

Resimlerle: PC Koruması: 20 Ücretsiz  XP/Vista Güvenlik Aracı

Gün geçtikçe yaygınlaşan ve gerçek hayatta gerçekleştirilen birçok aktivitenin taşındığı devasa bir platform olan internet, son 10 yılda oldukça yol kat etti. .

Dünyayı küçük bir köy haline getiren ve iletişimin dışında bankacılıktan, alışverişe kadar geniş kulvarda insanlara hizmet veren internet, genelde insanlığa faydalı gibi görünse de, aslında içerisinde barındırdığı tehditlerle birçok kişinin kabusu olabiliyor.

Bu nedenle, bugün milyonlarca farklı virüsün barındığı internetin zararlılarına karşılık geliştirilen birçok anti-virüs yazılımına rastlayabilirsiniz. Birbirinden farklı güvenlik çözümü sunan bu yazılımlar sayesinde kullanıcılar bu zararlılara karşı tam olarak olmasa da, maksimum seviyede güvenliklerini sağlayabiliyorlar.

Ancak bazı virüsler var ki, güvenlik yazılımları da bu virüsler karşısında çaresiz kalabiliyor. CHIP Online, şirketleri milyarlarca dolar zarara uğratan ve güvenlik yazılımlarını kolaylıkla bypass edebilen, tarihe geçmiş en tehlikeli ve yıkıcı 10 virüsü mercek altına aldı.

Tüm konu: Dünyanın en tehlikeli 10 virüsü

Resimlerle: PC Koruması: 20 Ücretsiz  XP/Vista Güvenlik Aracı

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bu virüslerin içinden herhangi bir tanesinden etkilenmiş miydiniz? Listeye eklenmesi gerek dediğiniz farklı virüsler var mı?

OGU
02-09-2008, 00:53   |  #2  
OGU avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
93 mesaj

CIH (1998) ile ilgili bir anımı paylaşayım.

o yılda lise birdeydim, müthiş bir irc furaysı vardı, hemen hemen hergün herkes bilgisayar başındaydı.

CIH'ın bios boot-up bölümüne girerek gerçek zararı vermesi için aktive olması gerekiyordu, sanırım çernobilin yıl dönümü 26 nisan günüydü aktivasyon tarihi. Ben CIH ile ilgili haberleri okumuştum, google olmadığı için bu tarz şeyler yaygın değildi, sanırım o yıllarda da chipte falan okumuş olmalıyım. Yanlız tabiki temizleyememiştim, o yılki norton CIH temizlemekten acizdi. Bende çözüm olarak tarihi ileri geri alarak CIHın temizleneceği günü bekliyordum, çok aciz bir çözüm ama ozaman için günü kurtarmıştı.

26 nisan'a 1 hafta kala ben okulda bunu söylediğim de, söyleme tarzımında buna etkisi oldu sanırım, insanlar şaka yapıyorum zannetti, hatta bana ucube gibi baktılar, "26 nisanda bilgisayarınızı açarsanız bilgisayarınız çöker" dedim, bana "sen kahinmisin dediler". Tabi herkes değil, ama çoğu. Tabiki 26 nisan akşamı telefonum susmadı, hatta beni suçlayanlar bile olduğunu hatırlıyorum.

yalcinkurt
02-09-2008, 12:49   |  #3  
yalcinkurt avatarı
Yıllanmış Üye
1,580 mesaj

CHIP yine harika bir araştırma hazırlamış. Gerçekten helal olsun. İnsanlar neden yapıcı olmak yerine yıkıcı olmayı tercih ediyorlar? Bunun cevaı daha fazla para kazanma hırsı sanırım.
Ben bu virüslerin hiç biri ile tanışmadım. Çünkü, e-mailleri sadece tanıdığım kişiden geliyorsa açarım. Windows umu güncellerim, Antivirüsleri sürekli günceller, taratırım. Ama bunca çabama rağmen bir virüs kapmıştım. Virüs hangi uygulamaya girsem 1-2 dk. içinde kapatıyor, pc yi resetliyordu. 1-2 gün uğraştım temizlemek için. Norton- Kaspersky- NOD32- Panda nedense hiçç biri işe yaramadı. Avira kullandım kurtuldum.

zeki1981
02-09-2008, 21:44   |  #4  
Taze Üye
6 mesaj

CIH  virüsü koçum benim 1998 yılının nisan ın 26 sı idi benim p3 550 mhz  windows 98 li sistem im in power tuşuna basmıştım windows 98 masa üstününün gelmesini beklerken o klasik görüntü geldi windows ta özel bi durum oluştu ve sisteminiz in yeniden başlatılması gerekli DEVAM ETMEK İÇİN Bİ TUŞA BASIN
diyordu bende boşluk tuşuna bastım ve olanlar oldu sistem bi daha açılmadı bana 50 dolar a patlamıştı virüs yiyen ilk sistem im olduğu için unutmuyorum
yanlış hatırlamıyorsam bu virüs biostan tarih değişikliği ile atlatılabiliyordu
ve ozamanlar benim internet bağlantım yoktu ama lisanslı
vindows um vardı bu virüs bana nasıl geldi hep merak etmişimdir bilgisi olan arkadaşlar paylaşabilirmi

Son Düzenleme: zeki1981 ~ 02 Eylül 2008 21:47
uzunoglan
03-09-2008, 17:06   |  #5  
Üye
77 mesaj

Bana böyle baba virüsler denk gelmedi çok şükür:) Bakalım, Kaspersky kendini sürekli güncelliyor bulaştırmaz herhalde:)

suikast_81
03-09-2008, 21:27   |  #6  
Yıllanmış Üye
107 mesaj

o zamanlarda calsıtıgım fırmada sureklı bıosunu sılık tekrardan kuruyoduk baya ıı paralr kazanmıstık bır tek program antıvırus olarak denemıstık pc cıllın oda sorunu halledıyodu ama en ıyı bıosun sılınmesıydı amma makaraydı yaww

simplethinks
04-09-2008, 08:39   |  #7  
Taze Üye
3 mesaj

26 nisan 1998 di . İşyerimde kullandığımız bir adet pc vardı . İş sistemi  as400 üzerinde kuruluydu PC yi o günlerde tablo yapmak oyun oynamak ve medya için kullanıyorduk . O tarih sabahında pc yi açtım ve siyah ekran bütün bilgiler gitmişti.Oturup tekrar yenilerini yapmıştım.Ama bu virüsün nasıl bulaştığını anlayamamıştım. Büyük ihtimal virüslü bir disketti.

athalwolfa
04-09-2008, 08:56   |  #8  
Yeni Üye
27 mesaj

Eklenmesi gereken bi virüs yok sanırım.MELİSSA'yı da duymuştum.Bunlardan etkilendiğim yok

ozlmm
10-09-2008, 22:26   |  #9  
Taze Üye
5 mesaj

özelilkle cıh çernobil virüsü çok etkili bu 10 virüsü ism olarak bilmiordum gsl bi araştırma olmş en azındn ism yönnden aşinalığmz söz konusu olr. tşkkürlr:)

rap1997
25-02-2011, 23:16   |  #10  
rap1997 avatarı
Yıllanmış Üye
737 mesaj

bana öle bi virüs gelmedi gelmezde inş önceden nod 32 vardı lisanslı şimdi kis 11 lisanslı ALLAH anti virüslere yardım etsin (amin sesleri gelio xD)