Düşük fps - ram önerileri

schwalye
01-12-2012, 12:50   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Selamlar. 

Yeni ASUS marka bilgisayar aldım ve ne yaptıysam yapayım online oyunlarda FPS'yi bir türlü yükseltemedim. Misal, World Of Tanks'da fps 5-20 arasında ve Game Booster'ından tutun, explorer kapamaya kadar ne yaptıysam yeterince yükseltemedim ve sanırım yeni bir RAM-ekran kartı almanın zamanı geldi. Fakat gereksiz yere para harcamakda istemiyorum, 30-50 fps arası, daha doğrusu donma olmasın yeter çünkü artık sıkıldım oyun sırasındaki donmalardan. Şu an AMD E-450 2 GB RAM kullanıyorum öncelikle sorayım 4 GB'lık bir RAM, 30 ve üstü fpslere çıkarır mı ? Öyleyse, dediğim gibi fazladan para harcamak istemiyorum bütçem maksimum 50 TL. 

Ayrıca ekran kartından kaynaklanabilir mi bu fps düşüklüğü ? AMD Radeon hd 6320 ekran kartım bence yeterli ama yinede emin değilim.. 

Uzun lafın kısası maksiumum 50 TL COD, WOT, Battlefield gibi oyunlarda en az 30 fps verim alabileceğim Ram önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler.

DiamondMines
01-12-2012, 13:50   |  #2  
DiamondMines avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 988
10,394 mesaj

30-50FPS arası normal bir laptop ile çıkman çok zor. İşlemcine baktım ve heralde senin aldığın bilgisayar laptop dimi yanılmıyorsam? Ramını kesinlikle yükselt ve maximum hızlı bir ram al - ankartın desteklediği kadar. Bilgisayarın modelini yazsana bize?

black_flood
01-12-2012, 17:48   |  #3  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

e450 ile o değerleri alıyorsan öp başına koy dengi celeron işlemcidir intel cephesinde ve atomların önünü kesmek için çıkmış bir üründür. istediklerinin olması için a10 işlemcili bir amd sistem yada a8 olması lazım. a6 modeli var ve gayet memnunum ama aktif kullanmıyorum orası ayrı konu amd fx 6100 masa üstü varken laptopta neymiş rakip bile olamaz kullanım rahatlığı konusunda. her türlü işkenceye dayanıyor fx6100 ve işlemci ısısınında son 2 haftadı normalde 10 derece olmasıda ayrı bir fayda sağlıyor 5.4 ghz stabil 28 derecede çalışıyor dizüstünde bunların hiç birisini yapamazsın ve benim kendi kuralım dizüstünde oyun oynanamaz oynanır diyen halt etmiştir gerçek anlamda. alet ısıdan yamuluyor ama dizüstüne sağlam soğuk hava sağlayacak bir fan sistemi olsa o zaman işte oynanır diyebilirim. dizüstünde oyun oynamak masa üstüne overclock yapılmış kadar zarar veriyor ısı nedeni ile.