Arkadaşlar ortalama 3000 lira bütçeye uygun olacak şekilde, adresinde de görebileceğiniz şekilde bir PC toplamak istiyorum. Çok anlamıyorum uyumluluktan ve en iyi seçimlerin hangisi olduğundan ama bildiğim kadarıyla rica ediyorum uyumsuzluk sorununun olmayacağı bir sistem olsun ve birisi SSD olmak üzere (64 gb veya civarında) 2 tane harddisk (diğeri de depo amaçlı 500 gb olabilir, hızı mühim değil.)
Ayrıca zamanla yükseltme yapmam gerektiğinde sorun yaşamadan yükseltme yapabileceğim bir sistem istiyorum, asılı bilgisayara nasıl yaparız bilmiyorum ama iyi de bir soğutma sistemi olmalı sanırım, aynı şekilde bileşenleri kaldıracak bir power gerekecek.. İşte bu saydıklarım hakkında temel bilgilerim var ama toplayacak kadar bilgim yok. Bu konuda yardımınızı istiyorum, genellikle programlama yapan ve oyun oynayan birisiyim. İşlemci hızı, Harddisk hızı (SSD disk bu konuda harika) ve ekran kartı benim için normal kişilerden daha çok önem arzediyor diyebilirim. Tabi ki bunlara uyum sağlayacak kalitede bir ram'a de ihtiyacımız olacak :o)
Bütçem 3000 liradır ancak tabi ki aşağı yukarı bi miktar oynayabilir mükemmeli bulmak açısından..
Hatta işi biraz daha ileri taşıyıp, birden fazla yüksek güçlü işlemci takma düşüncesindeyim ama bunun ne kadar stabil olduğunu ve nasıl yapılabileceğini bilmiyorum.. Ama fikir olarak düşününce, 2 işlemcili bir bilgisayar çok güçlü olabilir hız açısından sanırım.
Önerilerinizi bekliyorum, saygılar..