Duyarlı Forum Üyeleri

Kapalı Hesap (91855)
16-06-2012, 04:42   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 27
2,006 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

Eğer bir playstation 3 veya ekran kartı iyi bilgisayarınız varsa bazı hastalıkların tedavisinin bulunmasına yardımcı olabilirsiniz.

Folding@Home diye bir proje var. Bu proje sadece belirli süper bilgisayar yerine projenin verimliliği açısından tüm insanların kendi bilgisayarlarını veya konsollarını kullanarak projeye dahil olmasına izin veriyor.

Projeye dahil olmak için aşağıda linkini vereceğim adresten folding@home programını indirip bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz.

Bu program bilgisayarımda ne yapacak diye merak ediyorsanız bu program bilgisayarınıza bazı protein moleküllerini indirip bilgisayarınızın işlemcisini ve ekran kartını kullanarak bu protein molekülleri üzerinde belli simülasyonlar yapıyor. Sonra da sonuçları projenin websitesine yolluyor.

Playstation 3'lerin güncel yazılımıyla beraber geliyor bu merak ettiyseniz illaki görmüşsünüzdür.

Bilgisayarınız boştayken bu programı çalıştırıp projeye katkıda bulunabilirsiniz.

Mesela dosya indirirken bilgisayarın ekran kartını ve işlemciyi gerektiren işi olmadığında bu programı çalıştırabilirsiniz.

Tek eksisi donanım daha fazla kullanılacağı için bilgisayarın güç tüketimi de artacaktır progam çalıştığı sürece ama bu size kalmış tabi.

link: http://folding.stanford.edu/English/HomePage

Projeyle alaklı sorularınız olursa cevaplayabilirim.

Hayırlı kandiller...

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (91855) ~ 16 Haziran 2012 05:11