Düzensiz bilgisayar kilitlenmesi

OverMasTeR
09-03-2013, 21:55   |  #1  
OverMasTeR avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
29 mesaj

Merhaba

Laptop kullanıyorum ve bu laptop 2 senelik 1 hafta önce format attım ve o gün içerisinde birden durup dururken bilgisayar kilitlendi mouse kıpırdamıyor klavye tepki vermiyor ve işlem ışığı bir kere bile yanıp sönmüyordu bunun nedeni ne olabilir ?

Not:Formattık attıktan sonra fan degiligini süpürge ile temizledim ve bozdum galiba bir şekilde . Fandan takilmaya benzer sesler geliyordu açılışda sonra gidiyordu , daha sonra yok oldu bu ses fakat hala bilgisayar çalışırken arada 1-2 saniye takilma sesi geliyor yok oluyor acaba nedeni bumu fandaki zorlanma - bozulma olabilir mi.En olmadık bilgisayarcıya götürecem fakat bu hafif burun akmasından doktora gitmeye benzer :)

weasleynih2
10-03-2013, 12:10   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj

arıza tespiti yapman çok önemli bilgisayar kilitlendikten sonra fandan ses geliyor mu sonra harddisk çalışmaya devam ediyor mu birde sıcaklık ve bad sactor taramaları yap eğer laptopun garanti süresi bittiyse ramleri çıkar silgi ile temizle ve slotlarını yer değiştir yine olmazsa temiz bir format at cd den değil usb bellekten atmayı dene öylesi daha iyi olur bide driver yükleme sıranda çok önemli bunlara dikkat ederek bir daha dene birde bu fanla alakalı olarak fanı yuvasından yani orta göbekten oynatmış olabilirsin açarsan laptopu onuda biraz oturduğu yuva girişine doğru bastırmanı tavsiye ederim

murat5038
10-03-2013, 13:02   |  #3  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj

1.sorun bios güncellemeyle geçecekdir.2.si ise fan veya sesler diyorsun Driverler ve Bad sector bunlara sebep olabilir HD tune ile healt ve error scan yap (yavaşından).Aida64 ile sıcaklık değerlerini göster.

Memtest işlemini yap.Bunlardan sonuç çıkmazsa sonrasına bakarız.Ayrıca her burun akıntısında doktora gitmek abes kaçmaz tam tersine erken kontrol altına almış olursun.Aynı durum bilgisayarlar içinde geçerli bilmeyenler için(Doktoru olmadığınıza göre) :)